Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 02-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten zondag 2 april 2000
15:44 zondag 2 april 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

VRIES

Ongeval A28 door onvolwassen rijgedrag
Zaterdagmiddag rond 16.00 uur ontstond op de westbaan van de A28 nabij de afslag Tynaarlo een aanrijding tussen twee personenauto's. Twee bestuurders ergerden zich aan elkaars rijgedrag. Een 28-jarige man uit Groningen haalde een 50-jarige man uit Harkstede in. Deze bleef achter de Groninger rijden, die vervolgens vaart minderde. De automobilist uit Harkstede ging er weer voorbij. Daarna herhaalde zich de situatie zich. Uiteindelijk reden beiden naast elkaar, de nodige gebarentaal naar elkaar toe bezigend, waarbij de Groninger links reed. Deze stuurde plotseling naar rechts, en beide auto's raakten elkaar. Beide raakten de macht over het stuur kwijt, bij een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur, en kwamen uiteindelijk tegen de middenvangrail tot stilstand. Alle betrokkenen bleven ongedeerd. De politie maakt proces-verbaal op.

MEPPEL

Automobilist onder invloed
Zaterdagnacht rond 0.45 uur reed een 31-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Stationsweg. Hij was door een rood verkeerslicht gereden en werd aan de kant gezet. Daarbij bleek dat hij teveel had gedronken. Bij de ademtest blies hij 305, ongeveer 0,7 promille. De man ontving een snelrechtdagvaarding.

HOOGHALEN

Automobilist onder invloed
Zaterdagavond tegen 20.30 uur viel een personenauto met aanhangwagen op de A28 wat uit de toon, omdat hij met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur reed, terwijl 80 de maximumsnelheid is voor een dergelijke combinatie. Bij controle bleek de bestuurder te hebben gedronken. De man, een 30-jarige Assenaar, blies bij de ademtest 295, ongeveer 0,68 promille. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding.
VEENOORD

Vrachtauto met 160 kilometer per uur
Zaterdagavond tegen 21.00 uur gaven diverse automobilisten tussen Zwolle en Hoogeveen aan de meldkamer door dat er een trekker met oplegger over de A28 reed met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur. Zij reden met ongeveer 130 kilometer per uur en werden met hoge snelheid ingehaald door de combinatie, waarvan de oplegger bij deze snelheid behoorlijk slingerde. Een motorrijder van de Marechaussee wist de combinatie aan de kant te zetten op de N37 nabij Veenoord. De 34-jarige chauffeur gaf geen duidelijke verklaring voor zijn rijgedrag. De tachograafschijven zijn in beslag genomen, en de Rijksverkeersinspectie zal een nader onderzoek in het transportbedrijf in Emmen instellen.

ASSEN

Inbraak auto gaat niet door
Zaterdagavond om 18.45 uur ging het alarm af van een geparkeerde auto in de Jan Fabriciusstraat. De eigenares van de auto ging snel kijken en zag een kleine witte auto wegrijden, met de achterklep open en een fiets achterin. Ze zag dat een raam van haar auto was ingeslagen, maar vermoedelijk door het luid alarm hebben de daders zich uit de voeten gemaakt.

KLAZIENAVEEN

Inbraak auto
Zaterdagavond is een auto aan de Jhr. De Jongestraat opengebroken. De 20-jarige eigenaar, afkomstig uit Erica, mist een radio met cd-wisselaar.

WONINGINBRAKEN

Assen
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Mahlerplaats. Om binnen te komen werd een bovenraampje opengebroken waarna het raam daaronder kon worden geopend. De 63-jarige bewoner mist een bankpasje en een geldbedrag.
Vries
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Nieuwe Holtenweg. De 69-jarige bewoner meldde de politie dat hij een aantal sieraden mist en een geldbedrag. Om binnen te komen is een slaapkamerraam opengebroken.
Norg
Omstreeks dezelfde tijd vond hier in de Merelhof een woninginbraak plaats. Ook hier is een raam opengebroken. De 55-jarige bewoner is sieraden kwijt, en zijn auto. De daders hebben de autosleutels gevonden en zijn er met zijn groene VW Passat vandoor.
DALEN

Inbraak soos
Zaterdagnacht is ingebroken in de soos aan De Brinken. De dader kwam binnen via een raampje. De inhoud van de kas is meegenomen, en de geldlade van het voetbalspel is leeggehaald. Het weggenomen bedrag bedraagt zo'n 100 gulden.

EMMEN

Inbraak kantine
Zaterdagnacht is ingebroken in een kantine van een bedrijf aan de Eerste Bokslootweg. Om binnen te komen is een raam ingeslagen. Via de kantine zijn de daders een hal van het bedrijf binnen gegaan. Daar werd een automaat van de muur gerukt en het geld is er uit gehaald.
MEPPEL

Verdachte vernieling aangehouden
Zaterdagnacht rond 3.00 uur is in een discotheek aan het Prinsenplein een 22-jarige man uit Meppel aangehouden door het personeel en overgedragen aan de politie. Hij zou in de zaak een deur hebben vernield. De aanhouding ging gepaard met duw- en trekwerk.
NIEUW-AMSTERDAM

Verdachte vernieling aangehouden
Iets later, tegen 5.30 uur, sloeg een 34-jarige man uit Veenoord een raam van een bloemenzaak aan de Vaart Zuidzijde kapot. Hij is even daarna aangehouden in een eethuisje vlak in de buurt. Hij verkeerde zodanig onder invloed van drank dat hij voor verhoor op een later tijdstip is ingesloten.

HOOGEVEEN

Mishandeling op kermisterrein
Zaterdagmiddag zijn twee 13-jarige jongens uit Hoogeveen mishandeld op het kermisterrein aan het Beukemaplein. Ze kregen het om onduidelijke redenen aan de stok met enkele jongens die deel uitmaakten van een grote groep. Toen een van hen een uurtje later in het politiebureau was om aangifte te doen, raakte hij ineens versuft en begon wartaal uit te slaan. De jongen is met spoed per ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. Daar raakte hij buiten bewustzijn, en moest vervolgens 24 uur op de I.C. blijven. Zaterdagnacht is de jongen weer bij kennis gekomen. Hij zal maandag nog enkele nadere onderzoeken moeten ondergaan. Inmiddels zijn enkele getuigen gehoord, en zijn twee 14-jarige jongens uit Hoogeveen als verdachte in deze zaak aangehouden. De politie verwacht dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

HOOGEVEEN

Hennepkwekerij
Zaterdagmiddag rond 16.15 uur kreeg de politie een melding vanaf de Curiestraat, dat daar het water de woning uitstroomde. Ter plekke gekomen bleek niemand thuis, en de deur stond open. Binnen werd vervolgens op de zolder, waar het water ook vandaan kwam, een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal 425 (jonge) plantjes werden aangetroffen. Deze zijn allemaal verwijderd, evenals de kweekinrichting. De bewoner zal op een later tijdstip worden uitgenodigd voor zijn verhaal.

MEPPEL

Vernielingen op volkstuinencomplex
Zaterdagnacht zijn vernielingen aangericht op het volkstuinencomplex aan de Hesselingen. Gereedschappen zijn verdwenen, kassen vernield, en de daders hebben de net ingezaaide tuintjes 'omgeploegd'.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie