Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debat bisschop Hurkmans en hoogleraar TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 02-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven


16 maart 2000

Over 'Geloof en wetenschap' aan TU Eindhoven

Bisschop Hurkmans in debat met hoogleraar Van Santen

Zondag 2 april gaan bisschop Hurkmans en hoogleraar Van Santen met elkaar in debat over geloof en wetenschap. Dit publieke debat wordt gehouden in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven (TUE). Mgr.drs. A. Hurkmans is bisschop van het bisdom 's-Hertogenbosch en prof.dr. R. van Santen is hoogleraar chemische technologie aan de TUE. Het debat is gratis toegankelijk en begint om half twaalf.

Twee vleugels
Bisschop Hurkmans stelt dat geloof en wetenschap elkaar nodig hebben. Het zijn de twee vleugels van de menselijke geest, en met één vleugel kun je niet vliegen. Prof. Van Santen ziet geloof en wetenschap als twee fundamenteel verschillende manieren om positie te kiezen in een wereld vol onzekerheden. Het publieke debat is het derde in een serie van vier, waarin bekende Nederlanders in discussie gaan met docenten of betrokkenen van de Eindhovense universiteit. Het eerste debat (over Happy drugs) was in december en ging tussen dominee H. Visser en professor B. Meijer. Bij het tweede debat (Betrokkenheid te koop?) in januari ging rabbijn A. Soetendorp in discussie met H. Kivits, voorzitter Holland Casino. Maatschappelijke vragen De Technische Universiteit Eindhoven wil met deze serie publieke debatten een impuls geven aan de discussie over belangrijke maatschappelijke vragen. Aan een technische universiteit is het van belang te debatteren, niet alleen over onderwerpen die dicht bij huis liggen, maar ook op een breder terrein.

De publieke debatten worden georganiseerd door het Studium Generale van de TUE. Plaats: auditorium Technische Universiteit Eindhoven, Den Dolech 2 Eindhoven Tijd: 11.30 tot 12.45 uur; zaal open voor publiek om 11.00 uur. Na afloop gratis koffie/thee en broodjes en gelegenheid tot napraten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie