Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woon- en leefklimaat in Den Haag zuidwest krijgt impuls

Datum nieuwsfeit: 03-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


29 maart 2000

Woon- en leefklimaat in Den Haag zuidwest krijgt impuls Bouw eengezinswoningen in Leyenburg start

Met het schroeven van de eerste paal geeft wethouder Peter Noordanus maandag 3 april het startsein voor de bouw van 49 eengezinswoningen in de wijk Leyenburg. In de driehoek tussen de Amerongen- en Woudenbergstraat worden niet alleen woningen gebouwd; na oplevering van de woningen legt de gemeente een nieuw parkachtig plein aan. Ook de naastgelegen Renswoudelaan wordt aangepakt. Door de middenberm te versmallen ontstaan meer parkeerplaatsen. Verder wordt de middenberm opgeschoond en vervolgens heringericht tot een gazon met een bomenrij. De aanleg van het parkachtige plein is gepland medio 2001. De heer ir. A van der Zijden, directeur van Bam Vastgoed Ontwikkeling bv overhandigt ter gelegenheid van de start bouw twee cheques, elk ter waarde van f. 5000,-. Een cheque is bestemd voor de Stichting Progym; deze stichting gaat het geld besteden aan het opknappen van de gymzaal op de locatie. De andere cheque is bestemd voor het Wijkcentrum Leyenburg - Rustenburg.

Op de locatie waar tot voor kort twee schoolgebouwen hebben gestaan, heeft Bam Vastgoed 49 woningen ontwikkeld. Het architectenbureau Rietveld Architects heeft in opdracht van Bam Vastgoed bv de woningen ontworpen. Het nieuwbouwproject met de naam "OudEik & Duinen"sluit aan bij de bestaande bebouwing aan de andere kant van de Amerongenstraat. Zo hebben de woningen een verspringend gevelbeeld, platte daken en gemetselde tuinmuren. Het woningbouwproject past in het beleid van de gemeente om te komen tot een gevarieerder woningaanbod in Den Haag zuidwest. Alle woningen, waarvan de prijs ligt tussen f. 395.000,-- en f. 430.000,-- zijn inmiddels verkocht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie