Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gezondheidsrisico-onderzoek Derde Merwedehaven van start

Datum nieuwsfeit: 03-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VROM

www.minvrom.nl

MIN VROM: Gezondheidsrisico-onderzoek Derde Merwedehaven

Gezondheidsrisico-onderzoek Derde Merwedehaven Dordrecht van start

Minister Pronk (VROM) heeft het Rijksinstituut voor Milieuhygiëne en Volksgezondheid (RIVM) gevraagd onderzoek te doen naar de mogelijke aanwezigheid van schadelijke stoffen en de eventuele risico.s daarvan voor de gezondheid van de bewoners in de omgeving van de stortplaats Derde Merwedehaven in Dordrecht. De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Sliedrecht en Dordrecht hebben de minister in januari om een dergelijk onderzoek gevraagd. Het RIVM is inmiddels begonnen met het onderzoek dat naar verwachting in augustus zal zijn afgerond. Het onderzoek wordt begeleid door een commissie onder leiding van prof. dr.
J. Kleinjans, hoogleraar toxicologie aan de Universiteit van Maastricht. In deze commissie hebben ook vier vertegenwoordigers van de locale bevolking zitting.

Eind 1999 zijn de provincie Zuid-Holland en PROAV overeengekomen om geen biologisch afbreekbaar bedrijfsafval meer op de Derde Merwedehaven te storten. Dit omdat gebleken is dat het storten van dit afval één van de oorzaken is geweest van de stankoverlast. Tegen het storten van bouw-en sloopafval, dat niet of nauwelijks biologisch afbreekbare materialen bevat, bestaat naar de mening van de provincie geen bezwaar. De provincie is om die reden dan ook voornemens om voor het storten van deze afvalstoffen een ontheffing te verlenen van het stortverbod. Desgevraagd heeft de Minister van VROM aangegeven hiermee in te kunnen stemmen.


03 apr 00 14:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie