Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer geld voor 'Steun aan zustersteden' Delft

Datum nieuwsfeit: 03-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Gemeenteraad neemt collegevoorstel voor verdeling EZH-gelden grotendeels over

Meer geld voor "Steun aan zustersteden"

De vergadering van de Algemene Commissie van dinsdag 28 maart bleek een goede afspiegeling te zijn van de mening van de gemeenteraad. Een meerderheid van de politieke partijen was voor het collegevoorstel. Alleen de partijen Stadsbelangen, SP en VVD kwamen met een geheel nieuw voorstel voor de verdeling van de 115 miljoen. Het voorstel van het college van B&W gaat uit van groepen van tien projecten, waaraan verschillende percentages toegekend worden.

De eerste tien projecten kregen in het collegevoorstel het volledig benodigde bedrag, de laatste tien projecten vielen af en de twee tussenliggende groepen projecten werden voor een deel (25% en 50%) gehonoreerd. De gemeenteraad deelde de mening van het college dat het verschil in draagvlak voor de projecten tot uitdrukking moest komen in de definitief toe te kennen bedragen. Voor een aantal projecten wilde het college een specifiek bedrag voorstellen. Dat gold allereerst voor het als eerste geëindigde project "Investeren in de wijken". Gelet op de uitslag stelde het college voor om voor dit project het maximaal benodigde bedrag toe te kennen: 200% van het minimumbedrag. Voor het in de tweede groep vallende project "Versnelde aanleg spoortunnel" stelde het college voor om niet uit te gaan van 50% van het aangegeven minimumbedrag, maar van 75% van 25 miljoen: 19 miljoen. Het project "Voor iedereen een gratis internetaansluiting" werd door het college helemaal geschrapt. De raad was het daarmee eens.

De meerderheid van de gemeenteraad wilde wel een uitzondering maken voor het project "Steun aan de zustersteden", dat in de meningspeiling was geëindigd op de 21e plaats. Vrijwel alle fracties waren het erover eens dat een eerlijke verdeling tussen arm en rijk deze politieke keuze verantwoordde. De raad besloot het bedrag te verhogen van 7,5 ton naar 1,5 miljoen. Het extra bedrag wordt in mindering gebracht op de projecten "Spoortunnel" (400.000) en "Investeren in de wijken" (350.000).

In de periode van 23 februari tot en met 7 maart kon de bevolking van Delft aangeven hoe 115 miljoen verdeeld zou moeten worden over 39 geselecteerde projecten. Bijna 43% van alle Delftenaren heeft de worden de komende periode verder uitgewerkt in samenspraak met indieners en andere betrokkenen. Zie ook de toegekende budgetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie