Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Regio

Datum nieuwsfeit: 03-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Regio 3-04-2000
Politieberichten van maandag 3 april (07.00 - 13.00 uur)
Sneek: woninginbraak
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan het Kruiswater te Sneek. Uit de woning werden ondermeer een geluidsinstallatie, bankpasjes en een geldbedrag weggenomen. De bewoners lagen op het moment van de inbraak te slapen en hebben niets gemerkt.

Heerenveen: aanhouding na benzinediefstal
Omstreeks 07:40 uur kreeg de politie melding van het korps Flevoland dat in Emmeloord was getankt zonder te betalen. Dit zou plaats gevonden hebben bij een tankstation aan de Urkerweg te Emmeloord. Tevens werd het kenteken en type auto doorgegeven, een voertuig dat gestolen was te Boxtel. Verder werd gemeld dat betrokken voertuig in de richting Joure was vertrokken. Surveillerende agenten zagen de auto omstreeks 7.45 uur op het verkeersplein te Joure, ter hoogte van de Rijksweg A 6 uit de richting Lemmer. Zij zetten de achtervolging in. Omdat de bestuurder niet reageerde op een stopverbod bleef men de wagen volgen. Uiteindelijk kon men op de Nije Fildwei en de Weinmakker onder Heerenveen het voertuig tot stoppen dwingen, waarbij beide voertuigen licht beschadigd raakten. De beide inzittenden, een 16-jarige man uit Leeuwarden en een 19-jarige man uit Turnhout (B), werden aangehouden.

Surhuisterveen: fietsdiefstal met geweld
Een 21-jarige inwoner van Surhuisterveen is maandagmorgen om 10.30 uur met geweld van zijn fiets beroofd. De man fietste over De Dellen. Hij zag plotseling een hem onbekende man op zich afkomen. Deze vroeg hem hoe laat het was, maar duwde hem vervolgens van de fiets en ging er met het rijwiel vandoor. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, doch niets meer aangetroffen. De politie is nog op zoek naar eventuele getuigen. Het signalement van de dader luidt: lengte ca. 1,80 meter, gekleed in een zwart bomberjack en een zwarte pet, leeftijd tussen 20 en 25 jaar.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie