Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief BZK inzake bestuurlijke inbedding veiligheidsregio's

Datum nieuwsfeit: 03-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Brief aan Tweede Kamer over kabinetsstandpunt bestuurlijk inbedding veiligheidsregios

Een publicatie bij het onderwerp Brandweer en Rampenbestrijding
3 april 2000
Bij brief in juli 1999 is de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) verzocht het kabinet te adviseren over de vorming van veiligheidsregios. De vraagstelling luidde:
"In hoeverre kan een vorm van integratie van de besturen van in ieder geval de brandweer- en geneeskundige regios en eventueel de politieregios bijdragen aan versterking van samenwerking, gegeven de ontwikkeling naar territoriale congruentie."
Aanleiding voor de adviesaanvraag was de ontwikkeling naar territoriale congruentie. In de discussie omtrent samenwerking tussen hulpverleningsdiensten komt - naast of na het bespreken van territoriale congruentie - steeds het vraagstuk van de wenselijkheid van bestuurlijke integratie van de verschillende - alsdan gelijkvormige - regios naar voren. Dit was aanleiding om de Raad te vragen te adviseren over de wenselijkheid van bestuurlijke integratie. territoriale gelijkvormigheid als gegeven of, anders gezegd, territoriale congruentie als voorwaarde voor bestuurlijke integratie. In zijn advies gaat de Raad eerst in op de ontwikkeling tot territoriale congruentie. Daarna bespreekt hij de bestuurlijke integratie van hulpverleningsdiensten. Gelet op de vraagstelling richt dit kabinetsstandpunt zich met name op de bestuurlijke integratie. Op het onderwerp territoriale congruentie zal alleen worden ingegaan voor zover het standpunt van de Raad afwijkt van het standpunt dat is verwoord in de beleidsnota rampenbestrijding 2000-2004 "De veiligheidsketen gesmeed".


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie