Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging Beleidsregel voor de fiscale bewaarverplichting

Datum nieuwsfeit: 03-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: DE FISCALE BEWAARVERPLICHTING


WIJZIGING BELEIDSREGEL VOOR DE FISCALE BEWAARVERPLICHTING

Besluit van 3 april 2000, nr. AFZ 2000- 956M

De Directeur-Generaal Belastingdienst heeft namens de Staatssecretaris van Financiën het volgende besloten.

De Beleidsregel voor de fiscale bewaarverplichting (besluit van 19 juli 1996, nr. PFC96/854U, gewijzigd bij besluit van 30 oktober 1998, nr. PFC98/742M) wordt als volgt gewijzigd:

In paragraaf 1.3 wordt na de tweede volzin de volgende zin opgenomen: De Belastingdienst vraagt deze gegevensdragers na afloop van de termijn van zeven jaar niet meer op..

Toelichting:

Bij het wijzigingsbesluit van 30 oktober 1998 is de tot dan toe van kracht geweest zijnde derde volzin van § 1.3, luidende De Belastingdienst zal deze gegevensdragers na zeven jaar niet meer opvragen, komen te vervallen. Dit heeft bij een of meer eenheden geleid tot de conclusie dat zij het recht hebben om stukken van ouder dan 7 jaar toch weer ter inzage te vragen. Ter bescherming van de belastingplichtige dient deze bepaling weer te worden opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie