Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tilburgs Jongerenwerk Groenewoud naar boerderij Vissers

Datum nieuwsfeit: 03-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


Jongerenwerk Groenewoud naar boerderij Vissers

ƒ 15.000,- voor tijdelijke verbouwing boerderij Paulusse

Het college van B&W heeft vandaag besloten dat boerderij Vissers de meest geschikte locatie is voor het jongerenwerk in de wijk Groenewoud. De keuze ging tussen de huidige accommodatie boerderij Paulusse aan het Tauernpad en boerderij Vissers aan de Berglandweg. Voor de definitieve keuze voor Boerderij Vissers moet eerst nog wel een besluit genomen worden over het project Pius X (=een nieuw Wijkcentrum te realiseren op het Pater vd Elsenplein).

Vorig najaar had het college al een voorlopige voorkeur voor boerderij Vissers uitgesproken. Daarover is in oktober 1999 een goed bezochte inspraakavond met de buurt gehouden. Toen werd nogmaals duidelijk dat het maken van een keuze voor een locatie voor jongerenwerk niet eenvoudig is. Omwonenden van zowel boerderij Paulusse als boerderij Vissers verwachten overlast te krijgen van de doelgroep die het jongerenwerk bezoekt.

Minder overlast verwacht
Het college heeft de keuze voor boerderij Vissers gemaakt op basis van eerdere argumenten van de politie en van het jongerenwerk. Boerderij Vissers kwam als mogelijke locatie in beeld doordat de ligging van de huidige locatie van het jongerenwerk (boerderij Paulusse), direct naast een basisschool, als minder ideaal werd gezien. De politie stelde daarbij zelfs dat een intensivering van het jongerenwerk op deze locatie tot een verslechtering van de huidige situatie zal leiden. Door het jongerenwerk in boerderij Vissers te vestigen wordt verwacht dat er minder overlast voor de omgeving zal zijn en dat de openbare orde er beter onder controle gehouden kan worden. Ook door het jongerenwerk Kompaan wordt dit erkend.

Pius X project
Oorspronkelijk was het de bedoeling om vrij snel na de inspraakavond tot een definitieve keuze te komen. Dit werd echter bemoeilijkt omdat er nog geen duidelijkheid was over de voortgang van het Pius X project. Boerderij Vissers kan namelijk pas vrijkomen voor het jongerenwerk op het moment dat het wijkcentrum en de bibliotheek verhuizen naar de verwachte nieuwbouw Pius X.
Nog steeds is de voortgang van het Pius X project niet zeker. Maar de verwachtingen hierover zijn optimistisch. Gelet hierop heeft het college alvast gekozen voor boerderij Vissers, onder de voorwaarde dat de komende maanden een definitief en positief besluit genomen wordt over het Pius X project.

Boerderij Paulusse
Als het Pius X project doorgaat, dan zal het jongerenwerk in het voorjaar van 2003 naar boerderij Vissers kunnen verhuizen. Mocht dat besluit uiterlijk op 3 juli a.s. niet genomen zijn, dan zal er gekozen worden voor een verbouwing van boerderij Paulusse. Het college acht het niet verantwoord om het jongerenwerk nog langer in onzekerheid over de toekomstige huisvesting te laten.
Sinds januari van dit jaar is binnen boerderij Paulusse de ruimte waarin peuterspeelzaal Knibbel Knabbel Knuisje was gehuisvest vrij gemaakt voor het jongerenwerk. Deze ruimte is provisorisch geschikt gemaakt. Wil het jongerenwerk tot de verhuizing naar boerderij Vissers hier goed gebruik van kunnen maken, dan dient de ruimte nog aangepast te worden. Hiervoor heeft het college maximaal ƒ 15.000,- beschikbaar gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie