Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antwoord Kamervragen over burgemeestersvacatures

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Antwoord Kamervragen over burgemeestersvacatures
Gemaakt: 6-4-2000 tijd: 16:15


1

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

's-Gravenhage, 4 april 2000

Hierbij doe ik u mijn antwoorden toekomen op de vragen van het lid De Cloe over burgemeestersvacatures.

DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES,

K. G. de Vries

Bijlage bij brief BK00/61015

De commissarissen van de Koningin plegen in hun contacten met vertrouwenscommissies zoveel mogelijk uniform te werk te gaan overeenkomstig een ` procedurebeschrijving benoeming burgemeester `, die met mijn toenmalige ambtsvoorganger is afgestemd in een regulier overleg tussen minister en commissarissen in november 1996. Naar mijn informatie hanteren alle commissarissen deze procedure, die er in voorziet dat de commissaris desgewenst een toelichting geeft op zijn selectie van kandidaten die hij op verzoek van de gemeenteraad ten behoeve van de vertrouwenscommissie heeft gemaakt. Desgevraagd verstrekt de commissaris de vertrouwenscommissie inzage in de volledige lijst met sollicitanten. Van deze mogelijkheid wordt doorgaans gebruik gemaakt.

De commissaris verstrekt in een bespreking met de vertrouwenscommissie een lijst van alle sollicitanten met persoonsgegevens en informatie over relevante werkervaring. Aan het eind van de bespreking wordt de lijst weer ingenomen. Een enkele keer is door een commissaris met een mondelinge weergave volstaan. Ik ben van mening dat door het hanteren van genoemde procedure voldoende eenheid wordt gewaarborgd in de wijze waarop in het algemeen vertrouwenscommissies door commissarissen worden geïnformeerd.

De benoemingspraktijk is regelmatig onderwerp van gesprek in het regulier overleg van de minister met de commissarissen. Ik zal in mijn eerste overleg met de commissarissen aandacht besteden aan de gewenste uniformiteit in het verkeer tussen commissarissen, vertrouwenscommissies en sollicitanten. Een wijziging van de ambtsinstructie van de commissarissen lijkt mij daartoe niet noodzakelijk.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie