Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GroenFront! kraakt nieuw pand op Betuwe

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT 4 april 2000, 8.00 uur

GroenFront! is nieuw pand op Betuwe aan het kraken Tweede actie lente-offensief

Op dit moment zijn actievoerders van de antikapitalistische milieubeweging GroenFront! Lodderhoeksestraat 22a in Angeren op de Betuwe aan het kraken. Het pand kwam gisteren in het nieuws, omdat de voormailige eigenaars, de familie Ebbers, het niet wilde verlaten. De spoorwegen willen de boerderij vandaag slopen.

Drie jaar geleden kocht de NS de boerderij aan. De familie heeft vijf plannen voor het bouwen van een nieuw huis aan de Gemeente Bemmel voorgelegd, waarvan er een is aangewezen om uit te voeren. Er is ook een aanbetaling van 20.000 gulden gedaan. De provincie heeft het plan echter afgekeurd en een rekening van 3500 gulden gestuurd. De familie staat dus nu op straat, ondanks toezeggingen van wethouder Joosten van Bemmel dat alles goed zou komen.

GroenFront! is voornemens een nieuw actiekamp tegen de Betuwelijn te beginnen, zoals eerder het geval was in Meteren, Zetten-Andelst en Ressen. De ontruiming van die panden kostte bijna achthonderd man politie twee dagen.
Dit is de tweede actie in het lente-offensief van GroenFront!. Vorige week heeft GroenFront! een dag het Betuweroute-kantoor in Zevenaar geblokkeerd.

"De Betuwelijn is als grootste infrastructuurproject van dit moment voor ons het symbool van een doelloze groei. Onze economie moet op een heel andere leest worden geschroeid, die van duurzaamheid, solidariteit en directe democratie. Op een gegeven moment moet het toch afgelopen zijn met de vervuiling, dat kan je niet voor je uit blijven schuiven," aldus GroenFront!.

Meer informatie: 06 26200729 / 06 29183202

www.antenna.nl/nvda/groenfront
Email (groenfr@dds.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie