Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwerpen Schooljournaal 11

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persmededeling Schooljournaal 11

Zoetermeer, 31 maart 2000

In Schooljournaal 11 wordt aandacht geschonken aan de pogingen tot een succesvolle reïntegratie van stress- en burn out gevallen door de uitkeringsinstantie USZO. Bijna de helft van de WAO 'ers in het onderwijs is om psychische redenen afgekeurd, vaak vanwege de hoge werkdruk. De Onderwijsbond CNV is een verklaard tegenstander van de rigoureuze plannen die de VVD op dit gebied heeft en constateert dat het geen kwaad zou kunnen als de minister de instroom in de WAO van overspannen werknemers voorkwam door scholen, arbodiensten en de USZO voldoende middelen te geven om een leraar die door stress of burn out thuis zit, met begeleidingstrajecten voor te bereiden op EEN TERUGKEER OP DE EIGEN SCHOOL, EEN ANDERE PLEK IN HET ONDERWIJS OF IN EEN ANDERE SECTOR.

De overheid heeft zich onvoldoende gerealiseerd dat scholen IN DE PROBLEMEN RAKEN DOOR BELEID dat niet op elkaar is afgestemd. Dat erkende STAATSSECRETARIS ADELMUND afgelopen mandag in het onderwijsoverleg waaraan ook de Onderwijsbond CNV deelneemt. Zo worden scholen aan de ene kant, met alle openbaarmakingen van CITO-scores gestimuleerd hoge leerprestaties te behalen. Aan de andere kant wordt van scholen door Wee r Samen Naar School verwacht dat zij ook zorgleerlingen opnemen, waardoor de leerprestaties juist weer kunnen worden gedrukt.

BOVENSCHOOLSE MANAGERS WILLEN GELIJKE BELONING VOOR LOCATIELEIDERS EN DIRECTEUREN. Dat vindt Loeks Koks, de voorzitter van de functieroep directies primair onderwijs van de Onderwijsbond CNV. 'Wij zijn voor aparte schalen voor directiefuncties, dan weten locatieleiders ook meteen waar ze aan toe zij. Dat voorkomt bovendien dat locatieleiders straks in hun portemonnee gaan voelen dat zij de mindere zijn van de directeur en massaal voor het leraarschschap kiezen.

De toekomst voor allochtone leraren lijkt iets minder onzeker. Door de wet allochtone levende talen mogen de groepen 1 tot en met 4 nog wel onder school ondersteuning in de eigen taal krijgen. De groepen 5 tot en met 8 niet meer. Dat zet de positie van allochtone leerkrachten op de tocht. Het ministerie heeft nu echter gezegd dat GEEN ENKELE LEERKRACHT ALLOCHTONE TALEN IN HET WACHTGELD MAG TERECHTKOMEN. Is er geen werk meer voor hen, dan moeten ze in aanmerking komen voor scholing tot groepsleerkracht. Het ministerie wil de helft van de kosten dragen tot een maximum van vijfduizend gulden.*******
Voor meer informatie: Kees van Kortenhof, 079 - 320 20 40, gsm 06 - 53 20 47 36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie