Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Peiling plattelandsvernieuwing Delfzijl van start

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

04-04-2000

Peiling plattelandsvernieuwing van start

Het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl wil graag van burgers horen welke ontwikkelingen op het platteland wenselijk zijn. Bijvoorbeeld het opzetten van een boerenmarkt, logeren op een borg, een sliksledetocht, een telewerkcentrum en de teelt van hopscheuten. Wanneer er draagvlak is bij de boeren en buitenlui om gezamenlijk projecten op te zetten zal de gemeente nagaan of het mogelijk is een uitvoeringsproject plattelandsvernieuwing te starten.

In januari van dit jaar heeft het college opdracht gegeven aan mevrouw I.S. Sanders, vierde jaars studente Communicatie aan de Hanzehogeschool van Groningen, om te onderzoeken of er draagvlak is voor plattelandsontwikkeling. Sanders onderzoekt ook of er subsidie mogelijkheden zijn om deze plannen in de toekomst te realiseren. Zij studeert in de zomer op dit onderwerp af.

Deze week krijgen onder andere landbouw- en vrouwenorganisaties een schriftelijke uitnodiging voor een brainstormavond. Iedereen die geen schriftelijke uitnodiging ontvangt is ook van harte welkom. Via de gemeentelijke mededelingenpagina worden geïnteresseerden uit de gemeente Delfzijl uitgenodigd. Opgave voor de avond is mogelijk door het antwoordkaartje terug te sturen. Telefonische opgave is eveneens mogelijk bij mevrouw I.S. Sanders, op het nummer 0596- 639 945 of per email (gemeente@delfzijl.nl).

In groepjes worden de ideeën geïnventariseerd en besproken. Ook wordt er gevraagd wie mee wil helpen bij het opzetten en uitvoeren van deelprojecten.

De avond vindt plaats in de Molenberg in Delfzijl op dinsdag 02-05-2000 en begint om 18.45 uur.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mevrouw I.S. Sanders, telefoon 0596-639945.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie