Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LNV: Regeling markt- en afzetgeorienteerde projecten

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ministerie van LNV: Mededeling voor de vakpers

4 april 2000

Speciale openstelling innovatieregeling voor markt- en afzetgeorienteerde projecten

De minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft de Stimuleringsregeling innovatie markt en concurrentiekracht opengesteld. Deze regeling is een onderdeel van het Stimuleringskader en speciaal gericht op markt- en afzetgeorienteerde projecten. De aanvraagperiode loopt van 3 april tot en met 19 mei 2000. Er is voor deze regeling drie miljoen gulden beschikbaar.

Deze speciale openstelling heeft tot doel projecten te subsidieren die gericht zijn op verbetering van de markt voor of de afzet van producten uit de landbouw, bosbouw of de visserij. Met name nieuwe, gewijzigde of verbeterde product- marktcombinaties, afzetkanalen of processen tussen schakels in de bedrijfskolom komen in aanmerking. Daarmee komen ook ketenprojecten in aanmerking voor subsidie.

De regeling stimuleert ondernemers om innovatieve ideeen te ontwikkelen voor de primaire sector of de agri-business. Het project moet innovatief zijn en daarnaast perspectieven bieden aan de aanvrager en uitstraling hebben naar de andere ondernemers in de agrarische sector. Het gaat om projecten die een aanzienlijk risico met zich meebrengen en die niet tot de normale bedrijfsontwikkeling van de aanvrager gerekend worden.

De aanvragen worden beoordeeld volgens een tenderprocedure. Dit betekent dat zij onderling concurreren om het beschikbare budget. De beste projecten gaan voor. De ingediende aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke beoordelingscommissie. Het subsidiepercentage bedraagt 50% bij openbaarmaking of 25% als de aanvrager geheimhouding van de resultaten wenst.

Geinteresseerden kunnen contact opnemen met de klantenservice van LASER. Men kan daar ook de gratis brochure en het
aanvraagformulier aanvragen. Tevens is het mogelijk om op basis van een korte omschrijving een project door te spreken met LASER Dordrecht, telefoon (078) 6395 200.
Voor advisering over het uitwerken van een idee is het InnovatieSteunpunt Wageningen - telefoon (0317) 49 16 61 - beschikbaar.

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: www.minlnv.nl/


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie