Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alcatel lanceert nieuw ADSL modem

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Alcatel lanceert nieuw ADSL modem
Voice over ADSL biedt service providers en consumenten nieuwe mogelijkheden
Rijswijk, 4 April 2000 - Alcatel, de wereldleider in ADSL1 apparatuur presenteert een nieuw lid van haar ADSL modem familie. Met de lancering van de SpeedTouchTM IAD² is er nu ook een modem dat Voice over ADSL aanbiedt. ADSL maakt van de bestaande koperen telefoonlijnen een snelle toegangsweg tot het Internet, waarbij tot 200 maal sneller data wordt getransporteerd dan met de huidige analoge modems.

Alcatel's nieuwe Voice over ADSL functionaliteit, die eind juli 2000 op de markt zal komen biedt hiermee operators de mogelijkheid om nieuwe diensten aan hun abonnees te bieden.

Tot op heden is ADSL gebruikt voor snelle toegang tot Internet of de snelle verzending van data. Alcatel's Voice over ADSL mogelijkheid realiseert nu vier extra kanalen op de telefoonlijn, boven op de snelle toegangsmogelijkheid tot Internet. Over die 4 extra kanalen is ruimte voor "gewone" telefoongesprekken terwijl er voldoende bandbreedte overblijft voor high-speed surfen op het Internet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de in ieder huis aanwezige koperen telefoonlijn.

Alcatel is de enige fabrikant die operationele ervaring heeft met het op grote schaal implementeren van ADSL. In 1999 installeerde Alcatel meer dan
1,5 miljoen ADSL lijnen. De nieuwe modems zullen in eerste instantie op de Amerikaanse markt, goed voor 80% van alle door Alcatel geïnstalleerde ADSL lijnen, worden geïntroduceerd.

Marc Hermans, Vice-President van Alcatel Carrier Data Divisie: "Het is duidelijk dat op het gebied van de snelheden en de hoeveelheid van gesprekken Voice over ADSL een onvergelijkbare positie heeft. Met de Speed TouchTM IAD geeft Alcatel de ADSL technologie een nieuwe dimensie. Operators hebben nu de mogelijkheid om de aangeboden diensten en tarieven revolutionair te wijzigen waardoor zowel bedrijven als consumenten de beschikking krijgen over meerdere voice-lijnen én high-speed Internet toegang over de bestaande en bij iedereen aanwezige koperen telefoonlijn."

Over Alcatel
Alcatel bouwt de volgende generatie netwerken en biedt daarmee geïntegreerde 'end-to-end' voice- en data- oplossingen aan bestaande en nieuwe operators, aan bedrijven en consumenten. Met een omzet van Euro 23 miljard (50 miljard gulden) en 120.000 werknemers is Alcatel actief in meer dan 130 landen. De Nederlandse vestiging van Alcatel in Rijswijk biedt werk aan meer dan 750 medewerkers. Meer informatie, bezoek Alcatel op Internet: http:/www.alcatel.nl of http:/www.alcatel.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie