Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanzienlijke stijging resultaat Insinger S.A.

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

persbericht

04 Apr 2000

Aanzienlijke stijging resultaat Insinger S.A. in een jaar van strategische overnames


· Aanhoudend sterke groei van vermogen onder beheer

· Belangrijke uitbreiding door overnames


· Aanzienlijke stijging van het bruto-inkomen

· Nieuwe naam voor de Insinger de Beaufort Groep
Insinger S.A., moedermaatschappij van de internationale private banking en trust Groep Insinger de Beaufort, publiceert de gecontroleerde Groepsresultaten van het jaar 1999. Het operationele resultaat van de Groep steeg met 41 % van USD 14,8 miljoen tot USD 20,9 miljoen. De winst vóór belasting en afschrijving goodwill steeg met 45 % van USD 12,8 tot USD 18,6 miljoen waardoor de winst per aandeel is toegenomen (vóór afschrijving van goodwill) van 43,0 dollarcents tot 60,4 dollarcent per aandeel. Het dividend steeg met 38 % en het eigen vermogen nam toe met 8 % van USD 59,0 miljoen tot USD 64,0 miljoen.

Het sterke operationele resultaat in 1999 werd voornamelijk veroorzaakt door autonome groei, waarbij het effect van de acquisities slechts de periode vanaf november 1999 beslaan.

Vermogen onder beheer

In de loop van het jaar is het vermogen onder beheer gestegen van USD 2,5 miljard tot USD 4,4 miljard, een stijging van 76 %. Deze stijging is te danken aan de overname van General Investment Management ("GIM"), een onafhankelijke vermogensbeheerder met een belangrijk cliëntenbestand in Europa en de Verenigde Staten, de toename van toevertrouwde fondsen vanuit het bestaande cliëntenbestand van de Groep en actieve cliëntenwerving.

Rebranding en Strategie

De Groep concentreert zich op het uitbouwen van de private banking capaciteit met het uiteindelijke doel een private banking en trustbedrijf in de breedste zin van het woord aan te bieden in de kerngebieden de Benelux, Londen en de Kanaaleilanden. Om dit te ondersteunen werd een rebranding programma opgezet dat goed is ontvangen in de markt.

Acquisities

Een ander deel van de groei komt voort uit overnames. In november 1999 was de overname van Townsley & Co, een Londense effectenmakelaar voor institutionele en particuliere cliënten door Insinger de Beaufort een feit. Het bedrijf - met de nieuwe naam Insinger Townsley - biedt de Groep een strategische aanwezigheid in Londen en directe toegang tot de Britse markt. De corporate finance afdeling van Townsley biedt een uitgebreide serie diensten met de nadruk op de Internetsector en 'Alternative Investment Market'.

Een nieuwe stap in het verder ontwikkelen van een grensoverschrijdende corporate advisory service, en een springplank naar een corporate finance basis in Nederland, was de overname van Reitsma & Wertheim & Partners ("RWP") door Insinger de Beaufort in het vierde kwartaal van 1999. De overname van RWP, een erkend, onafhankelijk fusie- en overnamebedrijf dat actief is binnen Nederland, brengt tal van gevestigde bedrijfscontacten.

In 1999 vond tevens de overname van de in Eindhoven gevestigde vermogensbeheerder GIM plaats, die een belangrijke institutionele en particuliere cliëntenkring bezit. Deze overname versterkte de asset management activiteiten, dreef Insinger de Beaufort's vermogen onder beheer op en heeft het beleggingsproces versterkt. De institutionele asset management activiteiten van GIM werden gecombineerd met de reeds bestaande van Insinger de Beaufort's Amsterdamse kantoor, terwijl GIM's Eindhovense kantoor zich focust op private banking.

De overnames werden alle drie gefinancierd zonder externe financiering. De verkopende partijen Townsley & Co en RWP kozen voor aandelen in de Groep als deel van de aankoopprijs.

Ian Kantor, Group Chief Executive: "Deze overnames zorgen voor een versterking van onze kernactiviteiten. Ondanks dat de overnames pas aan het eind van het jaar definitief werden, brachten ze een positief effect op het resultaat van 1999 en we verwachten een nog groter effect in 2000."

Beleggingsfondsen

De meerderheid van de beleggingsfondsen van Insinger de Beaufort sloot het jaar af met een hoger resultaat dan de desbetreffende benchmark.

Noemenswaardig zijn:


· Europese obligaties; de meerdere awards winnende European Bond Fund werd vierde van alle beleggingsfondsen in 1999 in de ranglijst van Standard & Poors / Micropal European bond fund universe.

· Alle Europese-, Aziatische-, en Small Cap aandelenfondsen hebben de benchmark verslagen.


· Vlaggenschip Multi Manager Zeus, het Manager Select fonds, eindigde 22% boven de desbetreffende benchmark.

Sterke beleggingsprestaties resulteerden in de groei van mandaten toegewezen aan de Groep.

Cliënten

Insinger de Beaufort heeft een breed cliëntenbestand met zowel institutionele cliënten als vermogende particulieren. De geografische spreiding van het cliëntenbestand van de Groep is wereldwijd, met een hoge concentratie in Noord-Europa.

Overige nieuwe ontwikkelingen

Insinger de Beaufort heeft een joint venture opgezet met Swiss Life voor de distributie van bank- en beleggingsdiensten via Nederlandse tussenpersonen. De joint venture zal de exposure vergroten in een markt waar Insinger de Beaufort al sterk aanwezig is.

De Groep bouwde verder haar Aziatische bedrijf uit door het vestigen van een asset management team in Hongkong.

Sociale activiteiten & Sponsoring

In 1999 heeft Insinger de Beaufort een groot sponsorcontract getekend op de Britse Maagdeneilanden, Jersey en Nederland. Insinger de Beaufort is nu de enige lange termijn sponsor van alle jeugdvoetbalprogramma's op de Britse Maagdeneilanden. De Groep tekende ook met 'Jersey Sport Leisure and Recreation' een schoolsport sponsorcontract van 3 jaar. Een andere sponsoractiviteit betreft de Dames 1 Hockeyclub Amsterdam, waarmee een vijf jarig contract werd getekend. De Amsterdamse hockeyclub is de oudste en één van de meest succesvolle hockeyclubs van Nederland en waarschijnlijk van Europa.

De Groep heeft ook een aantal culturele evenementen gesponsord, waaronder de zeer succesvolle tentoonstelling van Ken Adam (setontwerper van onder andere Dr Strangelove, Moonraker en The Madness of King George) in de Serpentine Gallery in Londen. Voorts werd een lange termijn sponsorovereenkomst met het Muziekfestival Naarden getekend. Insinger de Beaufort's bijdrage stelt het muziekfestival in staat zich te ontwikkelen tot één van de toonaangevende muziekfestivals van Europa.

Vooruitzichten

Insinger de Beaufort heeft in 1999 goede resultaten behaald en het bedrijf verwacht dit in 2000 voort te zetten. Er hebben zich sinds eind 1999 geen ongewone of belangrijke ontwikkelingen voorgedaan in de bedrijfsvoering van de Insinger de Beaufort Group die de resultaten negatief zouden kunnen beïnvloeden.

Dividend

Voor 1999 wordt per aandeel een jaarlijks dividend van 18 dollarcent voorgesteld (1998: 13 dollarcent per aandeel). Het dividend wordt zo snel mogelijk na de algemene jaarvergadering van de Groep op 22 mei 2000 uitgekeerd aan de aandeelhouders die op 28 april 2000 staan geregistreerd.

Resultaten

USD USD
Resultaten 1999 Groei % 1998
Totale baten (miljoen) 73.1 33 54.9
Winst voor belasting (miljoen)
. voor afschrijving goodwill 18.6 45 12.8
. na afschrijving goodwill 14.7 43 10.3
Winst na belasting
. voor afschrijving goodwill 15.0 43 10.5
. na afschrijving goodwill 11.1 40 7.9
Per gewoon aandeel
winst (cents)
. voor afschrijving goodwill 60.4 40 43.0
. na afschrijving goodwill 44.8 38 32.4
Dividend (cents) 18.0 38 13.0
Netto vermogenswaarde (cents) 257.8 8 238.3
Balans
Totaal activa (miljoen) 376.4 -22 484.3
Eigen vermogen (miljoen) 64.0 8 59.0
Aantal uitstaande gewone aandelen van USD 1.75 per aandeel *2) (miljoen) 24.2 - 24.1
Vermogen onder beheer (miljard) 4.4 76 2.5

Resultaten in Euro's in onderstaande tabel

EUR equivalent
Resultaten 1999 Groei % 1998
Totale baten (miljoen) 68.6 46 47.1
Winst voor belasting (miljoen)
. voor afschrijving goodwill 17.4 58 11.0
. na afschrijving goodwill 13.8 57 8.8
Winst na belasting
. voor afschrijving goodwill 14.0 56 9.0
. na afschrijving goodwill 10.4 53 6.8
Per gewoon aandeel
winst (cents)
. voor afschrijving goodwill 56.6 54 36.8
. na afschrijving goodwill 42.1 51 27.8
Dividend (cents) 17.9 61 11.1
Netto vermogenswaarde (cents) 256.5 26 204.2
Balans
Totaal activa (miljoen) 374.5 -10 415.0
Eigen vermogen (miljoen) 63.7 26 50.6
Aantal uitstaande gewone aandelen van USD 1.75 per aandeel *2) (miljoen) 24.2 - 24.1
Vermogen onder beheer (miljard) 4.4 110 2.1

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Han Bongers, Corporate Communications Manager, Amsterdam Tel.: +31 (0)20 5215 475 E-mail: (info@insinger.com)

Graham Davin, Group Chief Financial Officer, London Tel.: +44 (0)20 7377 6161 E-mail: (infouk@insinger.com) Bezoek de website van Insinger de Beaufort op www.insinger.com voor meer informatie over de Groep en onze diensten.

Overige Informatie

1999 was het 5e opeenvolgende jaar waarin de Insinger de Beaufort Groep een aanzienlijke groei kende. Insinger de Beaufort ontstond in 1994 door de fusie van Integro, een financiële dienstenverlener, met Bank Insinger de Beaufort N.V., een Nederlandse private bank met wortels tot in 1779. Insinger de Beaufort heeft vestigingen in België, de Britse Maagdeneilanden, Curaçao, Denemarken, Guernsey, Hongkong, Jersey, Luxemburg, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De dienstverlening van de Groep loopt via de vijf hoofddivisies: private banking, asset management, trust and fiduciary services, securities trading en corporate advisory services.

De Groep verleent diensten via Bank Insinger de Beaufort N.V. en de dochterondernemingen. Insinger S.A. staat genoteerd aan de Luxemburgse beurs en heeft meer dan 600 medewerkers. Doordat alle medewerkers de mogelijkheid hebben deel te nemen in het aandelenkapitaal van de Groep via het ESOP-plan (employee share ownership plan) van Insinger de Beaufort, wordt er een cultuur van gedeelde verantwoordelijkheid en beloning gestimuleerd. Meer dan 50 % van de aandelen blijft daardoor in eigendom van de directie en het personeel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...