Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciaal Restauratie Uitvoerings-Programma Utrecht

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
04 april 2000

DEFINITIEVE VASTSTELLING PROVINCIAAL RESTAURATIE UITVOERINGS- PROGRAMMA (PRUP)

De provincie voegt drie restauratieprojecten toe aan het Provinciaal restauratie uitvoeringsprogramma 2000-2005 (Prup) en stelt het Prup definitief vast. In januari van dit jaar was het concept-Prup aan de orde geweest. Het concept heeft van 17 februari tot en met 17 maart 2000 ter inzage gelegen in de gemeentehuizen van de niet-budgethoudende gemeenten en het provinciehuis. In deze periode zijn drie zienswijzen ingediend. Het betreft drie restauratieprojecten die alsnog worden opgenomen in het definitieve Prup.

Bij twee projecten (De Opslag 2 in Elst en de Ooievaarhorsterweg 7 in Leusden) gaat het om urgente, nog uit te voeren, restauratiewerkzaamheden. Er is vastgesteld dat uitstel leidt tot verder verval van het monument. Bovendien willen de eigenaren gebruik maken van de financieringsmogelijkheden van het Nationaal Restauratiefonds (NRF). Dit is alleen mogelijk als het project in het Prup is opgenomen. Het derde project gaat om een al uitgevoerde restauratie van een kerk (Kerkplein 45 in Abcoude). De provincie had de restauratiewerkzaamheden voorgefinancierd. Deze subsidiegelden worden via het Prup weer 'terugbetaald' aan de provincie.

(Op 18 januari jl. is een uitgebreid persbericht over dit onderwerp verschenen. Dit kan opgevraagd worden bij Karin Tuinman, telefoon: 030 - 258 ).
(Voor informatie: karin.tuinman@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 33 25)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie