Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Noordwijk en JOIN vernieuwen sociaal cultureel werk

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

Gemeente en JOIN :
overeenstemming vernieuwing van het sociaal cultureel werk!
Het sociaal cultureel werk voor kinderen en jongeren is toe aan vernieuwing dit is de conclusie van de gemeente en het bestuur van de stichting JOIN.

Samen hebben zij geconstateerd dat het aanbod van JOIN niet meer aansluit bij de vragen en verwachtingen van hedendaags sociaal cultureel werk en het gebouw niet voldoet aan de eisen voor een modern jongerencentrum.

Een nieuwe manier van werken vraagt een nieuwe organisatie

De gemeente en JOIN zijn het erover eens dat vernieuwing vraag om een nieuwe aanpak op nieuwe locaties en concluderen dat dit het beste kan gebeuren vanuit een nieuwe organisatie. Dit betekent dat de stichting JOIN haar deuren zal sluiten.

Vanzelfsprekend wordt in overleg met de huidige vrijwilligers en gebruikers zoals skaters, gabbers, meiden en knutselaars, gezocht naar alternatieven voor de bestaande activiteiten. Sommige van deze activiteiten zullen naadloos aansluiten bij de nieuwe aanpak en organisatie en voor de overige activiteiten zal een andere oplossing gezocht worden. Zodra hier duidelijkheid over bestaat, gaan de deuren aan de Weteringkade definitief dicht.

Een nieuwe manier van werken vraagt een nieuwe aanpak

Om de nieuwe werkwijze, organisatie en het nieuwe aanbod voor te bereiden wordt een projectgroep ingesteld, die direct gekoppeld wordt aan het lokaal jeugdbeleid. Jongeren hebben in panelgesprekken, die de gemeente voert in het kader van lokaal jeugdbeleid, aangegeven dat ze behoefte hebben aan een breder aanbod van activiteiten, dichter bij huis dwz meer in de wijken.

Join zal, met andere organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van lokaal jeugdbeleid, deel uit maken van deze projectgroep.

Na instemming van de gemeenteraad zal de vernieuwing van start gaan.

hh/ys

Noordwijk 4 april 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie