Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: stad

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Bereikbaarheid i.v.m. problemen Call-Max!


Dinsdag 4 april 2000, 09.30 uur

Granaat tot ontploffing gebracht
Utrecht - Tijdens graafwerkzaamheden is maandagmiddag in de berm van de Waterlinieweg ter hoogte van de Kromhoutkazerne een handgranaat aangetroffen. Het ging om een Engelse granaat met een sterke fragmentatie.

Het ingeschakelde Explosieven Opruimings Commando van het ministerie van Defensie besloot dat het te gevaarlijk was om de verroeste granaat te vervoeren. De granaat is op het terrein van de Kromhoutkazerne om kwart over zeven in een berg zand tot ontploffing gebracht.

Bewoner ernstig gewond na ruzie
Utrecht - Een 42-jarige bewoner van de Adenauerlaan is maandagmiddag na een ruzie in zijn woning ernstig gewond geraakt.
Het slachtoffer werd omstreeks half vijf door zijn vrouw gewond in de woning aangetroffen. Het personeel van de ambulancedienst oordeelde dat in verband met het vermoedelijke rugletsel, de man voorzichtig moest worden vervoerd. Een hoogwerker van de brandweer heeft de man van de vierde verdieping afgehaald. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. Hij kon nog niet worden gehoord.

Vast is komen te staan dat het slachtoffer gisteren bezoek heeft gehad van een onbekende man. De recherche van het politiedistrict Marco Polo stelt een onderzoek in om duidelijkheid te krijgen wat zich daarna in de woning heeft afgespeeld.

Snelheidscontrole
Utrecht - Bij een snelheidscontrole op de Cartesiusweg, heeft de politie gisterenmiddag tussen half drie en half zes ruim 1700 auto's gecontroleerd. Hiervan reden er 325 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86km/h bij een maximale toegestane snelheid van 50 km/h.
Noot: De afdeling persvoorlichting voor de Utrecht-stad en cluster-West maakt voor de 24-uurs bereikbaarheid van een persvoorlichter (calamiteitenpiket) en het geven van persalarm gebruik van Call-Max. Omdat dit bedrijf in surseance van betaling verkeert worden GEEN gesproken teksten meer verzonden maar uitsluitend telefoonnummers doorgegeven.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie