Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van dinsdagmorgen 4 april 2000
11:03 dinsdag 4 april 2000

Bert Visser
0592 - 361290

0651 - 611629

ASSEN

Een gewapende man heeft dinsdagmorgen rond half tien een overval gepleegd op een filiaal van de Rabobank op het winkelcentrum Vredeveld aan de bremstraat in Assen. Bij de overval is niemand gewond geraakt. Het personeel van de bank verklaarde dat hij hen had bedreigd met een klein model pistool. Onder die bedreiging heeft men hem een tot nu toe onbekende hoeveelheid geld gegeven. Nadat hij het geld had is de man er vandoor gegaan.
Het ging om een blanke man van ongeveer 50 jaar. Hij had zwart haar en een baard. De man had een slank postuur en droeg donkere kleding. De overvaller sprak Nederlands Hoewel de politie zeer snel ter plaatse was ontbreekt van de dader tot nu toe ieder spoor.
BEILEN

Een gekantelde sproei wagen heeft maandagmiddag op de Industrieweg in Beilen een hoeveelheid landbouwgif verloren. Het ging om water vermengd met Roundup/glyfosfaat. De aanhanger was gekoppeld achter een tractor. De combinatie, bestuurd door een 27 jarige man uit Westerbork, ging ter hoogte van de DOMO iets te snel door de bocht waardoor de zaak kantelde. Met behulp van omstanders zijn de rioolputten afgedekt met plastic zakken en zand. Er is naar schatting zon twintig liter van het mengsel in het riool terechtgekomen. Gemeentewerken heeft het wegdek gereinigd. De politie heeft het waterschap in kennis gesteld.

HOLLANDSCHEVELD

Een 16 jarige bromfietser uit Gees is maandagmiddag bij een verkeersongeval op de kruising Riegshoogtendijk/ Langedijk in Hollandscheveld ernstig gewond geraakt. Hij is met diverse botbreuken naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. Het ongeval gebeurde toen de jongeman geen voorrang verleende aan een auto, bestuurd door een 52 jarige man uit Slagharen. De bromfiets liep forse schade op.
ZUIDLAREN

De politie van Zuidlaren heeft maandagmiddag op de N34 na overleg met justitie de auto inbeslaggenomen van een 39 jarige inwoner van Annen. De man zat achter het stuur terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Bovendien bleek uit een blaastest dat hij had gedronken. Op ademanalyse op het bureau gaf een promillage van ruim 1 aan.
De man is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.
HOOGEVEEN

De politie van Hoogeveen heeft maandagavond een 43 jarige man uit die plaats op heterdaad betrapt toen hij van het kermisterrein aan de Kortewijkstraat een fiets stal. De politie was getipt door mensen die hadden gezien dat de Hoogevener een afgesloten fiets meenam en afleverde op een adres in Hoogeveen
Na de aanhouding van de man heeft de politie op het aangewezen adres drie fietsen inbeslaggenomen. Een van de fietsen is inmiddels terug bij de eigenaar. Op het afleveradres trof de politie niemand aan maar de bewoner kan er zeker van zijn dat er nog met hem wordt gesproken.
NORG

De politie van Noordenveld heeft maandagnacht even na vier uur in Norg een 37 jarige man uit Assen aangehouden. De man reed in een gestolen auto. De man die vele malen bij de politie geregistreerd staat verklaarde dat hij de auto van een vriend had geleend. Op de aanhangwagen lagen een damesfiets en elektrisch gereedschap. De politie probeert de herkomst van die zaken te achterhalen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie