Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe stimuleringsregeling voor MKB Noord-Nederland

Datum nieuwsfeit: 04-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Nieuwe stimuleringsregeling voor MKB

Er komt een nieuwe stimuleringsregeling voor het MKB in Noord-Nederland. De zogenaamde NIOF-regeling (Noordelijke Innovatie OndersteuningsFaciliteit) is gericht op het verhogen van het kennisniveau binnen het Midden en Klein Bedrijf. Het gaat daarbij om projecten gericht op de bevordering van export en innovaties. Bedrijven in het MKB kunnen op grond van de regeling bijvoorbeeld iemand tijdelijk inhuren die helpt met het opzetten van een exportprogramma. Uitgangspunt is dat bedrijven zoveel mogelijk samenwerken. Een individuele ondernemer kan voor een project maximaal
30.000 gulden subsidie krijgen, terwijl er voor een cluster van bedrijven per project 375.000 gulden beschikbaar is.
De MKB-sector is de banenmotor van het Noorden en daarom is een verdere groei van groot belang voor de noordelijke economie. De nieuwe regeling richt zich vooral op de industriële sector en de bovenlokale zakelijke dienstverlening.

NIOF is een gezamenlijke regeling van de drie noordelijke provincies. De provinciale bijdragen worden dan ook gefinancierd uit het Kompasgeld van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). In totaal is voor deze regeling in de periode 2000-2006 ruim 15 miljoen aan Kompasgeld beschikbaar. Het is de bedoeling dat de provinciale staten van Groningen, Fryslân en Drenthe de regeling in hun vergaderingen van mei vaststellen. Na deze definitieve vaststelling wordt het MKB via verschillende kanalen geattendeerd op de mogelijkheden. De regeling treedt vanaf 1 juni a.s. in werking.

Nummer: 053
Datum: 4 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie