Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van woensdagmiddag 5 april 2000
16:00 woensdag 5 april 2000

Bert Visser
0592 - 361290

0651 - 611629

HOOGEVEEN

Een dertigjarige taxibestuurster uit Buinen is woensdagmorgen met nekletsel overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. Ze was op de Westbaan van de A28 bij Hoogeveen met haar taxi achterop een personenauto gebotst, bestuurd door een 45 jarige man wiens identiteit nog door de vreemdelingendienst wordt onderzocht. Volgens de verklaring van de man reed hij met een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur op de rechter rijstrook toen hij van achteren werd aangereden door de taxi. De Fiat Panda van de man ging over de kop en kwam tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. De bestuurster van de taxi wist haar auto na zon 100 meter tot stilstand te brengen. Nadat het dak van de taxi eraf was gezaagd is de vrouw door het ambulancepersoneel uit haar auto gehaald. Het verkeer op de A28 is gedurende anderhalf uur omgeleid..

RODEN

Als uitvloeisel van de invallen op woonwagenlocaties in en rond Groningen in verband met overtreding van de Opiumwet is dinsdagmiddag ook een inval gedaan in een woning aan de Noordhoek in Roden. De politie heeft naar aanleiding van die inval een 28 jarige Rodenaar aangehouden. In een van de kamers op de bovenverdieping het pand trof de politie de overblijfselen aan van een kennelijk in allerijl ontmantelde hennepplantage. Getipt door een omwonende trof de politie op een parkeerplaats aan de Productieweg in Roden een bestelbus aan met daarin 8 vuilniszakken met henneptoppen; de opbrengst van zon 200 planten. Volgens de eigenaar met een waarde van 6000 gulden. Na verhoor is de man op vrije voeten gesteld.
Het onderzoek is overgedragen aan de politie in Groningen.
PEIZERMADE

Bij een verkeersongeval op de Groningerweg in Peizermade zijn woensdagmorgen twee automobilisten gewond geraakt en met nekkklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Het ongeval gebeurde toen een 27 jarige man uit Groningen met zijn auto frontaal op een tegemoetkomende vrachtauto botste, bestuurd door een 58 jarige man uit Beets. De Groninger verklaarde dat hij op de linker weghelft terechtkwam omdat hij met de autoradio bezig was. De chauffeur heeft, door zijn auto de berm in te sturen nog geprobeerd een aanrijding te voorkomen. De personenauto is een paar keer over de kop geslagen en totaal vernield in de berm tot stilstand gekomen.
MEPPEL

Bij inbraken in een bouwkeet en paar containers aan de Concordiastraat in Meppel is in de nacht van dinsdag op woensdag een groet partij elektrisch gereedschap gestolen. Het gaat om onder andere 6 accuboormachines, 2 decoupeerzagen, een cirkelzaag, een paar acculaders, een pneumatische boormachine en een handcirkelzaag. Een verdere inventarisatie moet duidelijk maken of er nog meer weg is. De sloten van de keet en de containers waren met fors geweld opengebroken.

ASSEN

Een medewerker van het GAK uit Assen heeft vanmorgen bij de politie in Assen aangifte gedaan van mishandeling door een client. De 47 jarige beambte kreeg een klap tegen zijn hoofd toen hij weigerde in te gaan op het verzoek van de 51 jarige client om diens uitkering op twee verschillende rekeningen te storten. De politie van Assen onderzoekt de aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie