Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noord-Holland investeert 4 miljoen in therapiezwembad

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, 5 april 2000

Provincie investeert 4 miljoen in therapiezwembad Jan van Galen

Gedeputeerde Staten stellen voor maximaal 4 miljoen gulden te investeren in een nieuw zwembad. Het gaat om een therapiebad dat in een gecombineerd binnen- en buitenzwembadcomplex wordt ondergebracht. Het Jan van Galenbad in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes is daarvoor de locatie. De 4 miljoen gulden zijn bedoeld als bijdrage in de meerkosten die gemoeid zijn met de bouw van het overdekt therapiezwembad. Het bedrag wordt betaald uit het Fonds Investeringen Noord-Holland(FINH). Het totale plan kost ruim 20 miljoen gulden. De centrale stad Amsterdam en het stadsdeel De Baarsjes nemen
respectievelijk ruim 10 miljoen en ruim 5 miljoen gulden voor hun rekening.

Naast het huidige Jan van Galenbad is het Jan van Breemen Instituut gehuisvest. Dit instituut is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met chronische bewegingsstoornissen zoals bijvoorbeeld reuma. Het therapiezwembad is speciaal bedoeld voor thuiswonende mensen met een lichamelijke beperking. De koppeling met een algemeen
zwembad bevordert bovendien hun integratie in de samenleving. Het verzorgingsgebied van het Jan van Breemen Instituut strekt zich uit tot buiten de gemeentegrenzen van Amsterdam. Voor de belangrijkste activiteit, de reumazorg, komt 53% van de patiënten uit Amsterdam en 39% uit de rest van Noord-Holland. 8% van de patiënten komt uit de rest van Nederland.
De Statencommissie Zorg Welzijn en cultuur zal op 12 april advies geven over dit voorstel en de Statencommissie Financiën Strategie en Bedrijven doet dat op 19 april.
De bouw van het complex start begin 2002. In de tweede helft van
2003 volgt de oplevering.


* Inlichtingen: Simon Dijkstra, tel. (023) 514 32 99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie