Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg van 26,4 kilometer fietspad in Overijssel

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 5 april 2000


26,4 KILOMETER FIETSPAD IN OVERIJSSEL AANGELEGD
In de provincie Overijssel is de afgelopen twee jaar 26,4 kilometer fietspad aangelegd in het kader van het raamplan fietspaden Overijssel. Daarmee komt de totale lengte van fietspaden buiten de bebouwde kom op 1550 kilometer. In Overijssel zijn drie verschillende soorten fietspaden te onderscheiden, te weten de verkeerspaden (lopen langs een provinciale of rijksweg), de mengpaden (voeren langs een gemeentelijke weg en hebben zowel een recreatieve en een woon-werkverkeer functie) en de recreatieve paden (hebben een toeristische functie).

In 1998 is er 15,9 kilometer fietspad aangelegd waarvan 1,8 kilometer mengpad en 14,1 kilometer recreatief pad. In 1999 is 10,5 kilometer fietspad aangelegd, waarvan 6,4 kilometer verkeerspad en 4,1 kilometer mengpad. In plaats van nieuwe recreatieve paden aan te leggen, is in
1999 vooral de kwaliteit van de bestaande paden verbeterd.
Nadere informatie:
team Communicatie, Bonnie van der Meer, telefoon 038 425 14 16

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie