Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Amersfoort geeft organisaties 'huiswerk' op

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


s 5 april 2000

Gemeente geeft organisaties 'huiswerk' op

De komende weken gaan bedrijven en instellingen, afkomstig uit onder meer de projectontwikkeling, sociale woningbouw en natuurbescherming, op uitnodiging van de gemeente aan de slag om hun opvattingen over de gewenste ruimtelijke kwaliteiten van de stad in 2015 op papier te zetten. Het betreft een activiteit in het kader van het Stadsperspectief: een visie op hoe Amersfoort er in 2015 uitziet.

De gemeente wil onder meer van de organisaties weten hoe zij denken over zaken als de ontwikkeling van de volkshuisvesting, de stedelijke vernieuwing, eventuele herstructurering van de stad en het wel of niet verder bouwen na Vathorst. De deelnemers gaan ook één of twee personen interviewen die er, naar hun idee, een interessante mening over dit onderwerp op na houden. Alle opgetekende visies worden vervolgens gebundeld tot een zogenoemd Huis-Werkschrift, dat alle deelnemers toegezonden krijgen. Op 10 mei bepalen de deelnemers gezamenlijk in een workshop van een halve dag welke tien ideeën het meest belovend zijn. De aanbevelingen worden verwerkt in de eerste versie van het Stadsperspectief, die op 1 juni af moet zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie