Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw VVD-raadslid gemeente Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


s 5 april 2000

Nieuw VVD-raadslid

Mevrouw Edith Parmentier-Maaswinkel is afgelopen week beëdigd als gemeenteraadslid voor de VVD. Zij volgt T. Smit op die de gemeenteraad heeft verlaten. Mevrouw Parmentier was als niet raadslid vanaf december 1999 lid van de raadscommissies voor Verkeer, Dienstverlening, personeel, Organisatie en Onderwijs en die voor Financiën, Planeconomie en Cultuur. Vanaf 28 maart is zij niet alleen raadslid, maar heeft zij ook zitting in de commissies voor Sociale Zaken, Welzijn en Sport, Stadsbeheer, Wijkgericht werken en Milieu en die voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Ken uw raadslid Henk Brink, raadslid VVD

1. Wat is uw motto voor 2000
Een eenvoudig motto: 'Belofte maakt schuld'. Veel beloven en weinig geven, doet gekken in vreugde leven. Belofte maakt schuld, en die 't niet doet, die krijgt een bult. Wie iets belooft moet die belofte nakomen. Dat klinkt voor ons vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. In Amersfoort gebeurt veel, heel veel. Denk eens aan wat er hier wordt gebouwd. Prachtig allemaal zult u denken, dynamisch, meegaan met de tijd echter.voor sommige inwoners van Amersfoort een zegen, voor anderen een ramp. Als gemeenteraadslid denk ik wel eens: "Heb ik nog vrienden in deze stad?" maar ook wel eens: "Wat heb ik toch ontzettend veel vrienden in deze stad ". Je wordt dan aangesproken over zaken die in de stad staan te gebeuren en die de gemoederen nogal bezig houden. Positief en negatief. Vaak zijn teleurstellingen terug te leiden naar beloften die zijn gemaakt en die niet bewaarheid worden. Mijn motto voor het komende jaar is dan ook: Belofte maakt schuld. Als alle stadsbestuurders en inwoners van Amersfoort zich aan dit motto houden dan weten we wat we aan elkaar hebben en kunnen we vooral elkaar recht in de ogen blijven kijken.
2. Welk boek heeft u voor het laatst gelezen?
De Alchemist - van Paulo Coelho. In dit boek koestert een schaapherder in Spanje maar ''n wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe die in elkaar zit. De schaapherder ontmoet in dit boek een Alchemist en deze beschikt over grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waarin de laatste waarheden over onszelf verscholen liggen. Als nomaden dolen wij schijnbaar verloren door een eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ons hart zich bevindt. Een aanrader.
3. Wat vindt u Amersfoorts' mooiste monument of kunstwerk Het gedeelte van Muurhuizen met daartussen 'de Dievetoren'. Regelmatig kom ik in de Dievetoren bijeen met het Gilde der Edele Flumieren. Het is een mooie ervaring te voelen hoe dit monument het verleden verbindt met het heden.

4. Wat zou de landelijke overheid voor Amersfoort moeten doen? Investeren in het onderwijs. Ik maak mij daar grote zorgen over. Amersfoort wordt een stad van 150.000 inwoners. Veel high tech bedrijven vestigen zich hier. Amersfoort heeft de potentie om een high techstad in de toekomst te worden. Dat vraagt om hoog gekwalificeerde arbeidskrachten. Bedrijven, maar ook de overheid (scholen) moeten in Informatietechnologie investeren. Ieder kind vanaf 6 jaar moet op school kennismaken met informatietechnologie. Hier ligt de toekomst voor onze kinderen. De landelijke overheid kan in samenwerking met de gemeente Amersfoort en met het bedrijfsleven hiervoor een goede aanzet doen.

5. Wie wilt u voorstellen en waarom?
Ik stel u voor aan het bestuur van Proef Amersfoort. Deze kanjers zorgen er voor dat Amersfoort landelijk 'op de kaart' komt. Dat gedurende een aantal dagen per jaar de binnenstad bruist. Ze doen dat voor u, voor mij, om onze uitstekende horeca te presenteren, maar zij doen dat vooral ook voor onze stad Amersfoort. Een dikke prijs waard. Bezoekt u vooral dit evenement. Proef Amersfoort: Ik ben er trots op dat zij met mij op de foto wilden en dat ik de harde werkers op de achtergrond aan u mag voorstellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie