Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijvaardigheidstest voor oudere automobilisten in Leiden

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Vindplaats 3
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden


Persbericht: Rijvaardigheidstest voor oudere automobilisten

Rijvaardigheidstest voor oudere automobilisten

BOUWEN EN WONEN - Automobilisten van vijftig jaar en ouder kunnen op 5 april advies krijgen over hun rijstijl. Tijdens de rit wordt de kennis van nieuwe verkeersregels getest, en bekeken of de deelnemers snel genoeg reageren en voldoende zien en horen. Erna volgt eventueel een advies om de rijvaardigheid te verbeteren.

Veel vijftigplussers haalden meer dan dertig jaar geleden hun rijbewijs. In de tussentijd veranderden verkeersregels en bleef het gedrag van andere weggebruikers evenmin hetzelfde. De overheid controleert niet of iedere weggebruiker de gewijzigde verkeersregels kent. Soms gaan ook ogen en oren ongemerkt achteruit. Vooral met het zien van diepte kunnen ouderen problemen krijgen. Met die oogafwijking is het lastig om de afstand in te schatten tussen uw auto en die van een tegenligger.

Wie meedoet aan de rijvaardigheidstest hoeft niet te vrezen voor zijn of haar rijbewijs. Het is geen nieuw examen, maar een gelegenheid om op een ontspannen manier te bekijken of uw rijvaardigheid nog aansluit bij het verkeer van vandaag. Indien nodig krijgt u advies over hoe u uw rijvaardigheid kunt verbeteren.

De testritten op 5 april starten vanaf de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp. Het programma duurt een hele ochtend of middag. Geïnteresseerden moeten zich snel inschrijven. Er kunnen maximaal 72 mensen meedoen. Aanmelden kan door onderstaande bon in te vullen en op te sturen naar J. Remmerswaal. Het adres staat op de bon. U kunt ook telefonisch contact met hem opnemen (071-5762051 of 06-54717681). Geeft u daarbij aan of u een voorkeur heeft voor de ochtend of voor de middag. Deelname kost 25 gulden per persoon.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie