Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UVA-lezing over politieke filosofie van J.J. Rousseau

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


Titel Jean-Jacques' Last Promenade

Datum donderdag 05-04-2000
Tijd 13:30 uur

Professor David Gauthier (University of Pittsburgh) geeft een publiekslezing in de Agnietenkapel over de politieke filosofie van Jean-Jacques Rousseau. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deze lezing bij te wonen.

David Gauthier is Distinguished Service Professor of Philosophy aan het Department of Philosophy van de University of Pittsburgh. Hij is vooral bekend door zijn werk op het gebied van rationele fundering van de moraal en sociaal contracttheorie. Zo is hij de auteur van Morals by Agreement (1986) en Moral Dealing: Contract, Ethics, and Reason (1990). Daarnaast heeft Gauthier grote belangstelling voor de geschiedenis van de filosofie. Zo is hij de auteur van een standaardwerk over de politieke filosofie van Hobbes, The Logic of Leviathan (1969) en heeft hij een groot aantal artikelen geschreven over Hobbes, Hume en Rousseau.

Indien u de tekst van deze lezing van tevoren wilt bestuderen kunt u contact opnemen met Gijs van Donselaar .
Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, Amsterdam
(webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie