Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ford en Ford Credit organiseren hulptransport naar Kroatië

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Ford en Ford Credit organiseren hulptransport naar Kroatië 5-4-00. Ford en Ford Credit hebben, in samenwerking met de Nederlandse dealerorganisatie en de Stichting Bosna, een hulptransport naar Kroatië georganiseerd. Op 18 maart 2000 zijn 8 Ford Transits volgeladen met kleding, voedsel, meubilair, gereedschap, speelgoed, enzovoort, vertrokken naar dit deel van het voormalige Joegoslavië. Daar werden de goederen deels uitgeladen bij de Caritas-organisatie, die voor verdere distributie zal zorgen, en deels bij een aantal zigeunerkampen in de omgeving van Kotoriba.

Het konvooi, dat georganiseerd werd met steun van de Official Ford Dealers uit Den Haag, Harderwijk, Gorinchem, Tilburg, Groningen en Woerden, heeft op twee plaatsen in Kroatië hulpgoederen gebracht. De eerste stop was in Kotoriba, waar rechtstreeks hulp geboden kon worden aan de zigeuners die daar in mensonterende omstandigheden moeten leven. Zij kregen voedselpakketten en kleding. De volgende stop was in Vukovar, de stad in Kroatië die in de oorlog het zwaarst beschadigd is geraakt. Op dit moment is nog zon 90% van alle gebouwen een ruïne. Vluchtelingen die uit alle delen van de wereld terugkeren treffen daardoor slechts puinhopen aan waar ooit hun woning was. Ook de industrie is nog altijd grotendeels verwoest, waardoor er onder de bevolking grote werkeloosheid heerst. In Vukovar was de steun daaarom zeer welkom.

Ford Nederland en Ford Credit hebben gezamenlijk de kosten voor het transport op zich genomen, de Nederlandse dealerorganisatie heeft mensen en vervoer in de vorm van Ford Transits ter beschikking gesteld. Hoewel de oorlog in Kroatië al een paar jaar geleden is afgelopen, is hulp voor bepaalde groepen zoals zigeuners en de bewoners van Vukovar, nog steeds hard nodig. Ford wil met dit initiatief laten zien dat zij zich zeer bewust is van wat er in de wereld speelt, en dat zij graag een steentje wil bijdragen aan het verlichten van ellende.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie