Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het Zuidlaardermeergebied in Groningen op de kaart gezet

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 5 april 2000 Persbericht nr.62

Het Zuidlaardermeergebied op de kaart gezet

Waar ligt het Zuidlaardermeer? Op welke wijze komen toeristen, maar ook dagjesmensen, op het spoor van de vele activiteiten en mogelijkheden in het Zuidlaardermeergebied? Als antwoord op deze vragen ontwikkelen de partijen uit het Toeristisch Ontwikkelings Punt Zuidlaardermeergebied (TOPZ), samen met de toeristische ondernemers in het gebied, een nieuw produkt: de recreatiekaart van het Zuidlaardermeer en omgeving.

De kaart zal medio mei verkrijgbaar zijn bij de VVV's en bij verschillende ondernemers in het gebied.

Grenzeloze samenwerking in TOP Zuidlaardermeergebied

Het TOPZ bestaat - nog niet zo lang - uit de volgende organisaties: (plattelandsbeleid) provincie Groningen, Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme, de VVV's van Tynaarlo, Haren en Hoogezand-Sappemeer, het Centrum voor natuur en Milieu Educatie (CNME), Stichting Het Groninger Landschap (SGL), de NLTO en de Ondernemersvereniging Zuidlaardermeer (VRBZ).
De kaart is het eerste concrete produkt van het TOPZ. Andere activiteiten die tot doel hebben het Zuidlaardermeergebied te promoten zijn in ontwikkeling.

Plattelandsbeleid Gorecht

Het TOPZ is een initiatief van de Regiegroep plattelandsbeleid Gorecht. De regiegroep wil de toeristische sector in het gebied een impuls geven tot meer samenwerking en samenhang. Het plattelandstoerisme krijgt hiermee een positieve impuls: toeristen en recreanten krijgen de beschikking over een attractieve kaart van het Zuidlaardermeergebied.
In de Regiegroep plattelandsbeleid Gorecht werken de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer en Tynaarlo, de provincie Groningen en het Waterschap Hunze en Aa's samen, om afgestemd en gecoördineerd plattelandsbeleid te voeren.
Deelname aan de recreatiekaart is nog mogelijk. Voor meer informatie kunt u terecht bij één van de genoemde VVV's.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marike Ensing, afdeling Bestuurscontacten provincie Groningen, tel.nr. 050 3164075.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie