Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer aandacht voor MKB nodig in Zesde Kaderprogramma EU

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht
05-04-2000
Meer aandacht voor mkb nodig in zesde kaderprogramma Het plan van de EU-commissaris Busquin \\'Naar één Europese onderzoeksruimte\\' bevat de ideeën van Busquin over het nieuwe zesde kaderprogramma EU met betrekking voor het Research en Development-gebied.
MKB-Nederland is verontrust over de plannen van Busquin. Dit omdat er blijkbaar enkel gefocust is op de wetenschappelijke wereld. De aandachtspunten richten zich volledig op het oplossen van het gefragmenteerde terrein van de wetenschap in Europa en het gebrek aan synergie en coördinatie. Dit terwijl er nauwelijks tot geen aandacht is voor de knelpunten in het mkb.

Overigens gaat de aanpak volledig voorbij aan de successen die de laatste jaren zijn geboekt door de grotere aandacht voor het mkb in de recente Kaderprogramma\\'s. Meer dan 15.000 mkb-bedrijven hebben de weg naar Brussel gevonden en hebben daardoor duidelijk hun innovatiekracht kunnen versterken, terwijl gelijktijdig de internationalisatie van deze bedrijven een forse impuls heeft gekregen. MKB-Nederland meent dan ook dat er niet nog meer fundamenteel onderzoek maar eerder toegepast onderzoek moet worden gedaan. Onderzoek waarmee het Europese mkb de internationale concurrentie aankan.

Informatie: Ravesloot

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie