Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Ede gaat onkruid stomen in plaats van borstelen

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Gemeente gaat onkruid stomen in plaats van borstelen

De gemeente Ede gebruikt bij het beheer en onderhoud van de openbare ruimte geen chemische bestrijdingsmiddelen. Trottoir en weg moeten dus op een andere manier vrij van onkruid gehouden worden.

Tot nu toe deed de gemeente dat steeds door te borstelen. Dat is een effectieve methode, maar ook een arbeidsintensieve: na het borstelen moet iemand met een bladblazer alle onkruid bij elkaar blazen waarna een veegmachine het op moet vegen. Bovendien blijven de wortels van het onkruid intact, zodat het onkruid snel weer opkomt en er regelmatig opnieuw geborsteld moet worden.

Stomen
In 1999 is de gemeente gestart met een proef op beperkte schaal- om het onkruid te stomen in plaats van te borstelen. In de gemeente Heemstede, waar men nu al voor het vijfde jaar onkruid stoomt, zijn daar goede ervaringen mee opgedaan. Stomen is effectiever, omdat ook de wortels van het onkruid vernietigd worden. Bovendien zijn de bladblazer en de veegmachine overbodig. De proef was zodanig veelbelovend dat de gemeente haar dit jaar gaat uitbreiden. In de wijken Ede-Oost, Veldhuizen (beken) Maandereng en Bennekom zullen een deel van de straten komende jaar gestoomd worden. Op basis van de ervaringen die de gemeente daar opdoet, zal de proef verder uitgebreid worden.Ede, 5 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie