Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente GroningenVan Iddekingebrug tot 15 april 's nachts afgesloten 22 maart 2000
Tot zaterdag 15 april is de Van Iddekingebrug 's nachts tussen 22.00 en 6.00 uur afgesloten voor alle verkeer.
De Van Iddekingebrug, bij het Overwinningsplein in Corpus den Hoorn, is toe aan een onderhoudsbeurt. De onderkant wordt opnieuw geconserveerd, de tandraderen vernieuwd en de brug wordt geschilderd. Vanwege de drukte overdag wordt het werk 's nachts gedaan, van maandag t/m vrijdag tussen 22.00 en 6.00 uur.
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid over de Van Ketwich Verschuurbrug.

Starterspakket voor opzetten kinderopvang
5 april 2000
De gemeente Groningen heeft een 'starterspakket' samengesteld voor ondernemers die een kinderopvangcentrum willen beginnen. In dit pakket staat waaraan kinderopvang moet voldoen, onder andere op het gebied van hygiëne, veiligheid, ruimte, inrichting enzovoorts. Verder is er informatie over bouwvoorschriften, subsidiemogelijkheden en de procedure rond de vergunningverlening.
In het 'starterspakket' zit de verordening 'Van kind af aan', waarin staat aan welke eisen een kinderopvangcentrum moet voldoen. Ook wordt er informatie gegeven over de procedure rond de vergunningverlening, bouwvoorschriften en subsidiemogelijkheden.
Belangstellen kunnen het starterspakket vanaf half april ophalen of aanvragen bij het Gemeentelijk Informatie Centrum aan de Kreupelstraat 1.

Inventarisatie huiswerkbegeleiding in Groningen 5 april 2000
De gemeente Groningen heeft een inventarisatieonderzoek laten doen naar huiswerkbegeleiding in de stad Groningen. Doel van het onderzoek was om voor ouders informatie te krijgen over de verschillende mogelijkheden rond huiswerkbegeleiding.
Al eerder had de gemeente als openbaar schoolbestuur met de eigen scholen afgesproken dat overal een vorm van (gratis) huiswerkbegeleiding zou worden ontwikkeld. Voor welke vorm daarbij werd gekozen werd aan de scholen zelf overgelaten. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat er een zeer divers aanbod beschikbaar is. Het rapport geeft ook informatie over de mogelijkheden van begeleiding door welzijnsinstellingen en particuliere instituten. De scholen in de stad beschikken over het rapport, het is tevens te krijgen bij het Gemeentelijk Informatie Centrum aan de Kreupelstraat 1. De gemeente is van plan om dit onderzoek naar huiswerkbegeleiding eenmaal per twee jaar uit te voeren.


Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 5 april 2000. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie