Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie provincie Overijssel

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle/Wijhe, 5 april 2000

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Overijssel en de gemeente Wijhe

NIEUWE RUIMTELIJKE PROCEDURE VOOR VERBOUWING VAN HET NIJENHUIS

Het gemeentebestuur van Wijhe is van plan om een partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied in procedure te brengen. De bedoeling is om de partiële herziening juridisch-technisch zodanig in elkaar te steken, dat in redelijkheid geen twijfel kan bestaan over de inpassing van de beoogde uitbreiding van het museumkasteel Het Nijenhuis. Wijhe reageert hiermee op de twijfels zoals die vorige maand zijn uitgesproken door de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak inzake de planologische inpassing van de verbouw. De nieuwe procedure levert geen extra tijdsverlies op. Gedeputeerde Staten van Overijssel onderschrijven het voornemen van de gemeente Wijhe. In het kader van de nog lopende beroepen hebben Gedeputeerde Staten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State daarom bericht, dat voor wat betreft Het Nijenhuis een nieuw bestemmingsplan in procedure zal worden gebracht. Provincie en gemeente nemen hiermee het zekere voor het onzekere om niet het risico te lopen dat er nog langer onzekerheid bestaat over de verbouwingsplannen.

Schorsing

Op 29 oktober 1998 heeft de raad van de gemeente Wijhe het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Dit plan voorziet onder andere in uitbreidingsmogelijkheden voor kasteel Het Nijenhuis te Wijhe. Bij besluit van 8 juni 1999 hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel het plan grotendeels, ook voor wat betreft dit onderdeel, goedgekeurd. Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook is schorsing gevraagd van dat besluit. De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak heeft op 7 februari 2000 het besluit van Gedeputeerde Staten geschorst voor zover daarbij goedkeuring is verleend aan het plandeel dat betrekking heeft op kasteel Het Nijenhuis. Bij zijn uitspraak heeft de Voorzitter zich niet uitgelaten over de vraag of de beoogde uitbreiding van Het Nijenhuis planologisch gezien aanvaardbaar is. Hij constateert in zijn uitspraak dat het plan niet op korte termijn kan worden uitgevoerd door een nog lopend (ander) beroep in het kader van de vergunning ingevolge de Monumentenwet.

Ook is de Voorzitter van oordeel dat de feiten en omstandigheden met betrekking tot de mogelijkheden die het plan biedt ten aanzien van kasteel Het Nijenhuis onvoldoende duidelijk zijn. Op dat punt acht hij een onderzoek gewenst door de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening. De Voorzitter heeft dus zijn twijfels over de wijze waarop de uitbreidingsmogelijkheden voor kasteel Het Nijenhuis in het plan Buitengebied van Wijhe zijn geregeld. Vermoedelijk speelt daarbij een rol dat niet expliciet is voorzien in de mogelijkheid van ondergronds bouwen. Hoewel het een voorlopige uitspraak betreft en nog nader onderzoek zal plaatsvinden moet er, gezien de twijfels die de Voorzitter nu heeft, rekening mee worden gehouden dat het plan in de vorm waarin het is vastgesteld en goedgekeurd, uiteindelijk om technische redenen de eindstreep niet zal halen. In dat geval zal, nadat veel tijd verloren is gegaan, een nieuw plan moeten worden opgesteld. Hiermee zal de onzekerheid voor alle betrokken partijen over de beoogde uitbreiding van Het Nijenhuis aanzienlijk langer voortduren. De gemeente Wijhe en de provincie Overijssel achten een dergelijk situatie ongewenst.

Nadere informatie:
team Communicatie provincie Overijssel, Toon Schuiling, telefoon 038
425 23 12
afdeling Voorlichting gemeente Wijhe, de heer Bourgonje, telefoon 0570
52 85 60

00/92

CAPTION:

Zwolle, 5 april 2000

Externe agenda Gedeputeerde Staten van Overijssel

Donderdag 6 april 2000.

De Commissaris van de Koningin opent om 10.30 uur in het Provinciehuis te Zwolle de 10e conferentie van het Europees Jongeren Parlement.

Gedeputeerde Holsheimer brengt een werkbezoek aan de gemeente Denekamp, aanvang 14.00 uur.

Vrijdag 7 april 2000.

Geen bijzonderheden.

Maandag 10 april 2000.

Gedeputeerde Kristen houdt een toespraak tijdens de feestelijke opening van de digitale vraagbaak "VragenderWijs Basisonderwijs" van
17.00 tot 18.00 uur in de Openbare Bibliotheek, Langestraat 84 te Delden.

Gedeputeerde Holsheimer is aanwezig tijdens de werkbijeenkomst over Publieke dienstverlening en ICT Infrastructuur en MKB, georganiseerd door Berenschot. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het Grand Hotel Karel V te Utrecht.

Gedeputeerde Nap houdt om 20.00 uur een spreekbeurt over zorg- en vrijwilligerswerk in het Hervormd Centrum Nijverdal te Nijverdal.

Dinsdag 11 april 2000.

Gedeputeerde Oosterhof verricht om 14.45 uur samen met onder andere hoofdingenieur-directeur Jansen van Rijkswaterstaat de officiële handeling, waarmee de aanleg van het tracé Niersallee-Flevoweg oftewel de doortrekking van de N50 bij Kampen van start kan gaan. Ontvangst vanaf 14.00 uur in wegrestaurant Zalkerbroek, waarna vertrek naar de plaats van de starthandeling.

Gedeputeerde Oosterhof verzorgt om 17.30 uur de afsluiting van het symposium "de binnenlandse containerterminal in de logistieke keten". Het symposium vindt plaats van 14.45 tot 18.00 uur bij Akzo Nobel, Boortorenweg 24 te Hengelo.

Gedeputeerden Kemperman en Holsheimer zijn vanaf 19.30 uur aanwezig bij een uitvoering van Stichting Twentse Matthäus Passion. De uitvoering zal in Oldenzaal worden gehouden.

Woensdag 12 april 2000.

Gedeputeerde Kristen is vanaf 14.00 uur aanwezig bij een bijeenkomst met John McKnight: Asset Based Community Development, in het kader van het grotestedenbeleid in het gemeentehuis van Zwolle.

Gedeputeerde Kristen voert met een IPO-delegatie overleg met staatssecretaris Van der Ploeg over de nota Belvedere van 17.30 tot
19.00 uur in Den Haag.

Gedeputeerde Holsheimer brengt een werkbezoek aan de gemeenten Goor/Diepenheim, aanvang 09.30 uur in het gemeentehuis van Diepenheim.

Gedeputeerde Holsheimer brengt een werkbezoek aan de gemeente Rijssen, aanvang 11.30 uur in het gemeentehuis van Rijssen.

Gedeputeerde Nap is aanwezig bij de ondertekening van het convenant bodemsanering Steenwijkerdiep, aanvang 12.00 uur in het gemeentehuis, locatie Rams Woerthe, te Steenwijk.

Donderdag 13 april 2000.

De Commissaris van de Koningin brengt om 09.00 uur samen met de burgemeester van Haaksbergen een bezoek aan de Twentsche Kabelfabriek te Haaksbergen. Aansluitend aan dit bezoek (rond 11.00 uur) vindt op het gemeentehuis te Haaksbergen een gesprek plaats met B&W.

Gedeputeerde Kamperman is aanwezig bij het Symposium "Ruimte op Groen" dat vanaf 13.30 uur gehouden wordt in het provinciehuis te Zwolle.

Gedeputeerde Nap neemt deel aan Het Groot NBvP-dictee dat om 13.30 uur wordt gehouden in de Broerenkerk te Zwolle.

Vrijdag 14 april 2000.

De Commissaris van de Koningin neemt deel aan het overleg met de heer drs. P. Bukman in het kader van diens bezoek aan de Koekoekspolder. Het overleg begint om 15.30 uur onder voorzitterschap van gedeputeerde Kemperman en vindt plaats bij het bedrijf van rozenteler de heer G. v.d. Berg te IJsselmuiden.

Gedeputeerde Kemperman is al vanaf 13.30 uur bij aanvang van het werkbezoek aanwezig.

Gedeputeerde Kristen verzorgt in het kader van de Europese Taeledag om
19.45 uur de opening van de "meertaelige Nedersaksische-Friese kulturele aovend veur een bried pebliek" in Hotel De Zon, Stationsstraat 1 te Oosterwoolde (Friesland).

Voor meer informatie:
team Communicatie, telefoon 038-425 23 12

00/91

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...