Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

R.L. Bosua-Van Gelderen waarnemend burgemeester van Hillegom

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


05-04-2000

R.L. Bosua-Van Gelderen waarnemend burgemeester van Hillegom

De Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, ir. D. Luteijn, zal mevrouw R.L. Bosua-Van Gelderen (58, PvdA) benoemen tot waarnemend burgemeester van Hillegom. Zij zal daar burgemeester drs. J.L.E.M. Hermans (58, VVD) vervangen gedurende zijn ziekte die naar het zich laat aanzien langere tijd zal duren. De benoeming, tot stand gekomen in goed overleg met de gemeenteraad van Hillegom, gaat op 15 mei in.

Mevrouw Bosua is burgemeester van Bernisse, maar de afgelopen twee jaar is zij in het kader van een tijdelijke burgemeestersruil tussen Bernisse en Cromstrijen werkzaam geweest als waarnemend burgemeester van Cromstrijen. Omgekeerd is burgemeester drs. E.W.H. Broekhuis van Cromstrijen waarnemer in Bernisse.
Mevrouw Bosua heeft nu ontslag gevraagd als burgemeester van Bernisse. Zij heeft de wens te kennen gegeven een aantal jaren elders in Zuid-Holland als waarnemend burgemeester werkzaam te zijn. Naar verwachting zal de vacature in Bernisse op korte termijn worden opengesteld.
De heer Broekhuis zal in verband met de bij de functieruil gemaakte afspraken de komende tijd nog als waarnemend burgemeester in Bernisse blijven. De Commissaris van de Koningin is voornemens binnenkort voor Cromstrijen een andere waarnemend burgemeester te benoemen.
De provincie heeft deze wijzigingen met de gemeentebesturen van Cromstrijen en Bernisse besproken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie