Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Zoetermeer en corporaties tekenen raamovereenkomst

Datum nieuwsfeit: 05-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente en corporaties ondertekenen raamovereenkomst

De gemeente en woningcorporaties ondertekenen op woensdag 5 april aanstaande een raamovereenkomst. Hierin zijn afspraken vastgelegd op het gehele terrein van wonen: nieuwbouw, herstructurering, woonruimteverdeling en huursubsidie. Het Stedelijk Beleidskader Wonen, waarin het gemeentelijk beleid op het gebied van wonen staat beschreven voor de komende jaren, is als basis gebruikt voor deze afspraken. De raad heeft op 27 maart jl. ingestemd met het Stedelijk Beleidskader Wonen en de te ondertekenen raamovereenkomst.

De belangrijkste afspraak die gemeente en woningcorporaties met elkaar hebben gemaakt is, dat ze gaan samenwerken aan een forse kwaliteitsverbetering van het wonen in Zoetermeer. Daarnaast blijven beide partijen vanzelfsprekend aandacht besteden aan hun traditionele volkshuisvestingstaak: het realiseren van woningaanbod voor mensen die niet zonder overheidssteun in hun eigen huisvesting kunnen voorzien. Zo zullen de partijen ervoor zorgen dat een taakstellend aantal huishoudens uit de regio met een laag inkomen gehuisvest wordt. Daarbij draagt Zoetermeer constructief bij aan het tegengaan van de sociaal- economische tweedeling tussen Den Haag en de omliggende gemeente.

Andere afspraken zijn ondermeer:

* Corporaties en gemeente pakken gezamenlijk de herontwikkeling van bestaand stedelijk gebied aan, zoals bijvoorbeeld Palenstein.
* Corporaties gaan ervoor zorgen dat de slaagkansen van de verschillende groepen minder sterk uiteenlopen.
* Corporaties nemen op zich om de komende 10 jaar 800 woon-zorgeenheden voor senioren te realiseren.
* Corporaties zorgen ervoor dat de kansen van jonge starters op de woningmarkt toenemen, zowel door de bouw van jongerencomplexen als door kamerverhuur.Gemeente Zoetermeer © April 2000

Last update: 4 April 2000 (8:38)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie