Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overlast door verkeerd omgaan met afval in Maassluis

Datum nieuwsfeit: 06-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Kenmerk: E.066
Datum: 6 april 2000

Overlast door verkeerd omgaan met afval

In de gemeente Maassluis wordt regelmatig los afval naast de verzamelcontainers voor huisvuil aangetroffen. Oorzaak van dit losse afval is grotendeels te wijten aan het verkeerd gebruik van deze containers. Helaas wordt in deze afvalcontainer nogal eens grof huisvuil, grote stukken verpakkingsmateriaal en dozen aangetroffen. Hierdoor wordt de ruimte bestemd voor huisvuilzakken aanmerkelijk kleiner en is de container snel vol. Het gevolg hiervan is weer dat de mensen die gebruik moeten maken van deze container het huisvuil ernaast moeten zetten. Resultaat, kapotte zakken, extra werk voor de reinigingsdienst en een hoeveelheid zwerfvuil.

Vuil trekt vuil aan, deze opmerking is zeker waar voor afval dat naast de containers staat. Als er naast een afvalcontainer een vuilniszak staat zal de volgende bewoner vaak niet eens kijken of er nog plek in de container is, de vuilniszak wordt gewoon bij de andere gezet.

Zes dagen in de week kan grof huisvuil, afval dat niet in de container thuishoort, gratis worden ingeleverd bij de milieustraat. Voor diegene die het niet kunnen wegbrengen, bestaat ook de mogelijkheid om, op afspraak, gratis het grof vuil voor de deur te laten ophalen.
Een zeer groot deel van de overlast door afval wordt veroorzaakt door het niet op de juiste wijze omgaan met afval. Huisvuil hoort in een vuilniszak in een afvalcontainer, ander afval hoort niet in de containers.

Wie vragen heefd over afval of een afspraak wil maken voor het laten ophalen van grof vuil kan op werkdagen telefonisch contact opnemen met de reinigingsdienst, telefoon 5916741. Wie klachten heeft over vervuiling kan deze telefonisch melden via het stadhuis, telefoon 5931931.

Een andere vorm van verkeerd gebruik van de afvalcontainers is het weggooien van oud papier. Oud papier hoort niet in de afvalcontainers, zeer veel oud papier wordt nu nodeloos met het huisvuil verbrand. Oud papier kan worden opgespaard voor verenigingen die het komen ophalen. Het kan ook naar de oud papier containers worden gebracht die op diverse plaatsen in de gemeente staan.
Hiermee wordt een besparing bereikt van de hoeveelheid duur te verbranden afval. Tevens wordt op deze manier een besparing gerealiseerd in het verbruik van grondstoffen zoals hout. Op deze manier kan iedereen zorgen voor een schoner Maassluis, met z'n allen werken we aan een schoner milieu.
Laatste wijziging: 06 April 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie