Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag vergadering college B & W gemeente Oosterhout

Datum nieuwsfeit: 06-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout


Besluitenlijst

Vergadering college van b. en w. 4 april 2000

B. en w.: woningsubsidies naar huurwoningen locatie Verrijzeniskerk

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor het budget dat in 2000 beschikbaar is voor woninggebonden subsidies te besteden aan de twintig sociale-huurwoningen die de Woningbouwstichting wil bouwen op de locatie van de Verrijzeniskerk. Het gaat om een bedrag van ƒ 400.000 (ƒ 20.000 per woning). Voor 2000 resteert dan nog een budget van ƒ 195.000. Hoe met het restant zal moeten worden omgegaan is niet bekend.

Tot nu toe stelde het ministerie van Volkshuisvesting gemeenten jaarlijks een budget beschikbaar om, door middel van subsidies in de stichtingskosten, de woonlasten te drukken. In Oosterhout is het beleid dit geld in te zetten voor sociale-huurwoningen met een maximale kale huurprijs. Het Besluit Woninggebonden Subsidies komt overigens met ingang van 31 december 2000 te vervallen.

College gaat communicatiebeleid actualiseren

Het college gaat de uit 1995 daterende nota over gemeentelijk communicatiebeleid actualiseren. Het college is akkoord met het plan van aanpak, dat ertoe moet leiden dat de nieuwe, aangepaste communicatie in november door de raad kan worden vastgesteld.

B. en w. vinden dat twee aspecten van communicatiebeleid extra aandacht moeten krijgen. Allereerst zal de nota voorstellen bevatten die moeten leiden tot verbetering van het imago van de gemeente Oosterhout. Daarnaast is het de bedoeling dat in de nota de ervaringen tot op heden met interactieve beleidsvorming (ook wel coproductie genoemd) worden geëvalueerd. Op basis van die evaluatie zullen nieuwe richtlijnen voor het omgaan met interactieve beleidsvorming moeten worden opgesteld, aldus b. en w.

B. en w. besluiten tot aanleg afrastering sportpark Strijen

Burgemeester en wethouders hebben besloten de afrastering rond het sportpark Strijen aan te brengen. Dit vergt een investering van maximaal ƒ 27.000. De afrastering is nodig om een eind te maken aan de situatie dat mensen uit de omliggende wijk zich op het sportpark begeven. Vooral in de periode van groot onderhoud wordt er zo veel schade aan de velden toegebracht. Bovendien gebruikt de jeugd uit de wijk de velden als trapveldjes, wat het plaatsen van een complexafrastering eveneens noodzakelijk maakt.

Oosterhout, 6 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie