Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen Rouvoet en Van Middelkoop over Jeruzalem

Datum nieuwsfeit: 06-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RPF

Vragen Rouvoet en Van Middelkoop over Jeruzalem Arafats dankwoord aan Kok klopt niet
(Persbericht RPF/GPV Tweede Kamer fractie, 6 april 2000)
De fracties van GPV en RPF willen dat de minister-president afstand neemt van een uitspraak van de Palestijnse leider Arafat over hem. Bij zijn onderscheiding dankte Arafat de minister-president voor zijn grote verdiensten voor de strijd van het Palestijnse volk voor de vestiging van een Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad. Door het niet tegenspreken van deze uitspraak zou de indruk kunnen worden gewekt dat Kok het hier mee eens is. Volgens RPF en GPV neemt de Nederlandse regering een ander standpunt in over de status van Jeruzalem.

Rouvoet en Van Middelkoop stellen premier Kok vandaag de volgende vragen:

1. Heeft de heer Arafat bij de verlening van een onderscheiding aan u uitdrukking gegeven aan zijn dank voor uw grote verdiensten voor de strijd van het Palestijnse volk voor vrijheid, nationale onafhankelijkheid en voor de vestiging van een Palestijnse staat met Jeruzalem als zijn hoofdstad?
(Het Parool, 3 april 2000)

2. Heeft u bij de gelegenheid van de uitreiking van de onderscheiding, dan wel op een later moment, afstand genomen van de in de toelichting vervatte claim op Jeruzalem als de hoofdstad van een Palestijnse staat?

3. Zo nee, hoe verhoudt zich dan het in ontvangst nemen van deze onderscheiding met het standpunt van de Nederlandse regering ten aanzien van het vredesproces, in het bijzonder de status van Jeruzalem?reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie