Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: kabinet moet inzetten op terugwinnen verpleegkundigen

Datum nieuwsfeit: 06-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 6 april 2000

SP-kamerlid Kant vindt dat dat alles op alles gezet moet worden om alle gediplomeerde verpleegkundigen terug te winnen voor de zorg. Uit registratiecijfers blijkt dat thans 73.000 gediplomeerde verpleegkundigen niet in de zorg werken. Kant vindt dat net als in het onderwijs een traject voor herintreding gestart moet worden vooraleer toestemming gegeven wordt aan ziekenhuizen om buitenlandse verpleegkundigen te werven.

Kant vindt het een absurde situatie dat nieuwe gastarbeiders naar Nederland worden gehaald terwijl gelijktijdig zoveel gediplomeerde verpleegkundigen de zorg de rug toegekeerd hebben. Kant is ervan overtuigd dat veel meer mensen in ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie