Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stoplichtproef Van Campenlaan/Geradtsweg Hilversum

Datum nieuwsfeit: 06-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum


Stoplichtproef Van Campenlaan/Geradtsweg

Hoe meer richtingen tegelijk het groene licht krijgen, hoe korter iedere weggebruiker voor het rode stoplicht hoeft te wachten. Dit is de gedachte achter de proef die de gemeente binnenkort start op het kruispunt Jacob van Campenlaan/Johannes Geradtsweg. Rechtsafslaand autoverkeer en fietsers die rechtdoor willen, zal als experiment tegelijkertijd ‘groen’ worden gegeven. De lange rijen wachtenden voor het kruispunt zullen naar verwachting door deze wijziging van de verkeerslichten sterk worden bekort.
De doorstroming op het kruispunt - deel van de Hilversumse buitenring en toevoerroute naar het Media Park - verloopt vooral in de spits uiterst moeizaam. Volgens berekeningen kunnen de wachttijden korter worden door kruisende verkeersstromen gelijktijdig groen te geven.

De politie en fietsersbond ENFB staan positief tegenover het experiment. Wel eisen zij, dat de afslaande automobilist met verkeersborden extra wordt gewezen op rechtdoor rijdende (snor)fietsers. Om de kans op ongelukken verder te verkleinen, krijgen de fietsers bovendien een paar seconden eerder groen licht. Tenslotte zal het `gelijktijdig groen' niet gelden voor het verkeer vanaf het Media Park richting het Dr. J.M. den Uylplein.

Gemeente, politie en ENFB zullen de proef nauwlettend in de gaten houden. Aan de hand van de ervaringen zal worden bekeken of deze voldoet en misschien ook op andere kruispunten kan werken, of dat de situatie moet worden teruggedraaid.

Informatie
Voor informatie kunt U bellen met dhr. T. Stroo van de Dienst Stadsontwikkeling, bereikbaar op werkdagen (behalve dinsdag) op tel. nr. 629 28 23.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie