Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over opvang Dublinclaimanten

Datum nieuwsfeit: 06-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990009490

Vragen van het lid Halsema (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Justitie over opvang van (Ingezonden 6 april 2000)


1

Op welke wijze gaat u uw toezegging dat u opvang verleent aan Dublinclaimanten indien de behandelingen van een Dublinclaim langer duurt dan zes maanden, uitvoeren? 1) Geldt dit nieuwe beleid ook voor de Dublinclaimanten waarbij de claim al langer dan zes maanden geleden is gelegd?


2

Zijn de vreemdelingendiensten zodanig geïnstrueerd dat zij van dit recht op opvang mededeling doen wanneer de Dublinclaimanten zich melden? Wordt het recht op opvang, dat na zes maanden zal ontstaan, al medegedeeld bij de aanvang van de Dublinprocedure, zodat mensen aanstonds weten waar zij aan toe zijn?


3

Kunnen de Dublinclaimanten die na zes maanden in de opvang worden genomen, aan hun meldplicht voldoen in het betreffende asielzoekerscentrum, zodat zij niet langer heen en weer hoeven reizen?


4

Bent u ook bereid om, ten behoeve van de rechtszekerheid, de asielverzoeken van Dublinclaimanten in behandeling te nemen als de Dublinclaim na een bepaalde periode nog niet beantwoord is? Zo neen, waarom niet?

Kamerstuk 19 637, nr. 510

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie