Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 Amsterdam doet voorstel voor uitstroompremies bijstand

Datum nieuwsfeit: 06-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

D66 Amsterdam

PERSBERICHT
Amsterdam, 6 april 2000

D66 doet voorstel voor uitstroompremies bijstand

Deze week dient D66-Amsterdam de notitie 'Uitstroompremies voor Amsterdamse bijstandsgerechtigden' in bij de gemeenteraad. In deze notitie wordt voorgesteld om uitstroompremies beschikbaar te stellen voor bijstandgerechtigden die door middel van een reguliere baan in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en daardoor uit de bijstand uitstromen.

Ook personen die een Melkertbaan of WIW-baan aanvaarden en mensen die van zo'n baan doorstromen naar regulier werk, moeten in aanmerking komen. Volgens de sociaal-liberalen is er dit moment onvoldoende stimulans is om de bijstand te verlaten. D66 denkt dat een uitstroompremie mensen prikkelt om een reguliere baan te vinden en te aanvaarden.

Woordvoerder Udo Kock: 'Amsterdam doet te weinig om werklozen financieel te prikkelen. We hebben een combinatie nodig van sancties voor onwillige werklozen en premies voor mensen die op eigen kracht uit de bijstand stromen. Zo'n uitstroompremie moet wel wat voorstellen; we denken aan minimaal f 1000,-.'

In Rotterdam, Utrecht en Den Haag worden bijstandsgerechtigden gestimuleerd om andere inkomsten te zoeken en de bijstand te verlaten door ze een uitstroompremie te geven. Van de vier grote steden kent Amsterdam als enige geen uitstroompremie. D66 vindt dat ook Amsterdammers die in de bijstand zitten via deze premie gestimuleerd moeten worden.

De notitie is als PDF-bestand beschikbaar. Voor het lezen van PDF-bestanden is Adobe Acrobat Reader nodig. Indien u hierover niet beschikt, dan kunt u dit gratis programma downloaden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie