Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financiële steun gemeente voor ADO Den Haag

Datum nieuwsfeit: 07-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Financiële steun voor ADO Den Haag (7 april)

De gemeente Den Haag steunt ADO Den Haag met een eenmalig bedrag van twee miljoen gulden. Op voorstel van wethouder Wilbert Stolte van Sport stellen burgemeester en wethouders van Den Haag dit voor aan de gemeenteraad. De aandeelhouders van ADO zullen twee ton bijdragen. Hiermee wordt de liquiditeitspositie van de club voor dit seizoen veilig gesteld.

Voorwaarde van de gemeente voor de steun is dat de Raad van Commissarissen van de NV ADO Den Haag op korte termijn wordt versterkt met door de gemeente aan te wijzen onafhankelijke externe
commissarissen. Op de langere termijn moet de begroting worden aangepast. Bovendien moeten de opbrengsten van de actie "Voor de stad, voor de club" en de positieve effecten van de ontwikkeling van een nieuw stadion de club een gezonde toekomst garanderen.

Het afgelopen jaar hebben gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente Den Haag en ADO om de financiële positie structureel te verbeteren. Resultaten waren de gezamenlijke actie 'Voor de stad-Voor de club' en de
haalbaarheidsstudie naar een nieuw stadion. Ondanks de verwachte gunstige ontwikkeling op middellange en lange termijn van deze acties was er dit seizoen een liquiditeitsprobleem waar de club op korte termijn geen oplossing voor kon vinden. ADO Den Haag heeft de gemeente daarom verzocht te helpen om de financiële problemen op te lossen.
Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat ADO voor de stad behouden blijft. De club maakt een onderdeel uit van de identiteit van de stad en regio en neemt een plaats in in de harten van vele Hagenaars. De gemeente gaat er dan ook van uit dat zijn voorbeeld gevolgd wordt door het Haagse bedrijfsleven.

Het college van b. en w. zal dit voorstel op donderdag 13 april met de gemeenteraad bespreken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie