Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Premiere animatiefilm 'Grounded'

Datum nieuwsfeit: 07-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht


Eén boek, twee producties (30/3/00)

PERSBERICHT

Hilversum, 30 maart 2000

Eén boek, twee producties

Studenten van de European Media Master of Arts-opleiding (EMMA) in Image Synthesis and Computer Animation van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) hebben zich bij het maken van de animatiefilm 'Grounded' laten inspireren door de roman 'Kleuren van Verschrikking' van de Bulgaarse schrijver Jordan Ivantsjev. De animatiefilm gaat vrijdag 7 april aanstaande in première in de foyer van de Stadsschouwburg te Utrecht. De vertoning van 'Grounded' gaat vooraf aan de première van de theatervoorstelling 'Kaalslag' in de Blauwe Zaal door de theatergroep Tevengebroed. Deze voorstelling is eveneens gebaseerd op de roman van Jordan Ivantsjev en werd geproduceerd door de Paardenkathedraal.

Beide producties geven een eigen visie op het boek. De producties zullen in de maanden april en mei in diverse theaters in Nederland en België te zien zijn. De animatiefilm wordt telkens voorafgaand aan de theatervoorstelling vertoond.

Om deze animatiefilm te realiseren hebben de studenten hun talenten op verschillende gebieden in de kunst gecombineerd. De toepassing van verschillende technieken als animatie, live-action, schilderen, tekenen, fotografie en typografie heeft geleid tot een mixed media-film die op verschillende niveaus gewaardeerd kan worden.

'Grounded' laat zien hoe de mens probeert te ontsnappen aan een aftakelende wereld waarin vluchten de enige optie is voor iedereen die hoop wil houden op een betere toekomst.

De makers zijn: Alexandra Cichecki, Guido van Eekelen, Lars Gorter, Hyeran Kim, Boris de Leeuwe, Fransje Melief, Arian Rexhepi, Sytse Wieringa en Floris Zijlstra.

Het EMMA-programma van de Faculteit Kunst, Media & Technologie van de HKU is een post-graduate programma voor studenten met een multimedia-opleiding die hun vaardigheden willen uitdiepen op professioneel en technisch gebied. Binnen het EMMA-programma wordt gewerkt met projectgroepen die diverse producten realiseren op het gebied van de nieuwe media.

backtopnext

Compiled by the Office for Public Relations and Marketing of the HKU: PRM.
Comments to the Webmaster of the Computer Centre HKU: (webmaster@kmt.hku.nl).
URL: www.hku.nl/perl/persbericht/index.cgi

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie