Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over Internationale Conventies over corruptie

Datum nieuwsfeit: 07-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragenformulier 7 april 2000


2990009560

Vragen van de leden Leers (CDA), Timmermans en Valk (beiden PvdA), Terpstra (VVD) en Van 't Riet (D66) aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Justitie en de staatssecretaris van Economische Zaken over het uitblijven van Nederlandse ondertekening van Internationale Conventies over corruptie. (Ingezonden 7 april 2000)


1

Hebt u kennisgenomen van het rapport van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa inzake de rol van parlementariërs in de strijd tegen corruptie? 1)


2

Klopt het dat een substantieel aantal van de in dit rapport 2) opgenomen internationale conventies inzake corruptie nog niet door Nederland zijn geratificeerd resp. zijn geïmplementeerd?


3

Zo ja, wat is hiervan de reden en bent u van plan dit op korte termijn wel te gaan doen?


4

Bestaat er een overzicht van de maatregelen die in ons land gelden om corruptie binnen de Rijksoverheid tegen te gaan? Zo neen, kunt u dat dan in antwoord op deze vragen geven? Acht u deze maatregelen voldoende? Kunnen de aanbevelingen van de Raad van Europa hierop een nuttige aanvulling vormen?

Role of parliamentarians in fighting corruption. Doc. 8652 van 18 februari 2000.

zie Appendix bij het rapport.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie