Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen vergunning voor partyschip gemeente Maassluis

Datum nieuwsfeit: 08-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Kenmerk: E.069
Datum: 6 april 2000

Geen vergunning voor partyschip

Begin dit jaar werd door Rederij A.P.H. Shipping in Arnhem een verzoek ingediend om in de nacht van 8 op 9 april 2000 aan te mogen leggen met een partyboot aan de Waternetsteiger ten behoeve van een feest. Tussen 23.00 en 01.00 uur zouden bezoekers ingescheept worden en om ongeveer 06.00 uur weer ontscheept. Zoals gebruikelijk worden dergelijke verzoeken mondeling gedaan en ook mondeling verleend, hetgeen ook in dit geval is gebeurd.

Onlangs werd echter duidelijk dat het hier om een grootschalige house-party gaat waar circa 500 personen worden verwacht. Passagiers zouden in eerste instantie ook in Vlaardingen kunnen opstappen. Nu de gemeente Vlaardingen de vergunning heeft ingetrokken, zullen alle deelnemers in Maassluis inschepen. Een dergelijk feest valt onder het begrip `evenement' zoals is omschreven in de APV. Aangezien hiervoor geen aanvraag is ingediend, wordt op grond van artikel 2.2.2 lid 1 van de APV de party verboden. De aanvrager zal hiervan schriftelijk op de hoogte worden gebracht.
Met name omdat de vrees bestaat dat om 06.00 uur grote overlast zal ontstaan, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten geen vergunning te verlenen voor het aanmeren van de partyboot. De rederij is op 4 april reeds telefonisch op de hoogte gesteld van het voornemen van het college.

Bij het aanleggen van de steiger had het college niet het houden van houseparty's in gedachten. Overigens zal op korte termijn met de gemeente Vlaardingen en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam van gedachten worden gewisseld hoe het college met dergelijke verzoeken in de toekomst kan omgaan.

Laatste wijziging: 06 April 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie