Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 8-04-2000
Persberichten politie Groningen (Stad) Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Zaterdag 8 april 2000

Auto in brand
Door nog onbekende oorzaak ontstond vannacht brand in een aan de Papiermolenlaan in Groningen geparkeerde auto. De brandweer rukte uit maar kon niet voorkomen dat de wagen geheel verloren ging. Het uitgebrande wrak is weggesleept.

Vechtpartij
Na een vechtpartij op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen heeft de politie vannacht twee 23-jarige mannen uit Groningen aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De mannen vielen een groep van vijf mensen in de leeftijd van 17 tot 22 jaar lastig terwijl deze groep een eetgelegenheid aan het Zuiderdiep bezocht. Zonder enige aanleiding begonnen de verdachten op de groep te schelden. Toen er van daaruit enige reactie kwam begonnen de twee te vechten. Diverse mensen uit de belaagde groep liepen lichte verwondingen op. Nadat de melding van de vechtpartij bij de politie was binnen gekomen kon de politie aanvankelijk één van de mannen aanhouden. Die werd meegenomen naar het politiebureau. De andere verdachte kwam korte tijd later naar zijn vriend informeren, maar werd herkend door één van de slachtoffers, die voor het doen van aangifte ook in het politiebureau was. Daarop is ook hij aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Man dreigt met vuurwapen
In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie vannacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De man gedroeg zich in het café meerdere keren vervelend ten opzichte van andere bezoekers. De man werd daarop door de bedrijfsleiding uit het etablissement verwijderd en kreeg een verbod opgelegd om de zaak de komende tijd nog weer te bezoeken. Tijdens de administratieve afhandeling daarvan trok de man plotseling een vuurwapen uit zijn zak en bedreigde daarmee de cafémedewerkers. Die wisten de man te overmeesteren en aan de politie over te dragen. Hij bleek in het bezit te zijn van een verboden gasalarmpistool. De man is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Het wapen is in beslag genomen.
Man gewond bij schietpartij
Een 20-jarige man uit Zeewolde is vannacht gewond geraakt bij een schietpartij op de Nieuwstad in Groningen. De politie kreeg een melding over een mogelijk schietincident op de Nieuwstad maar agenten troffen geen mensen aan die bij een schietincident betrokken waren geweest. Wel meldden getuigen dat er ruzie was geweest tussen een aantal mannen die kwaad achter elkaar hadden aangerend. Korte tijd later meldde het 20-jarige slachtoffer zich aan het politiebureau. Hij bleek een schotwond in de rechterzij te hebben. De man is onmiddellijk overgebracht naar een ziekenhuis en daar opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. De politie heeft vervolgens het gedeelte Nieuwstad tussen de Folkingestraat en de Haddingestraat gedurende een uur afgesloten en een onderzoek ingesteld. Daarbij werden geen bruikbare sporen aangetroffen. Inmiddels zijn meerdere getuigen gehoord. Het onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer tijdens een ruzie met drie andere mannen is beschoten waarna de daders te voet zijn gevlucht. De politie stelt een nader onderzoek in.
Aanhouding wegens bedreiging
De politie heeft vannacht in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden wegens bedreiging. De man, die als bezoeker het café binnen kwam, wenste zich niet aan de kledingvoorschriften van het bedrijf te houden. Toen hem daarop werd verzocht de zaak te verlaten werd de man kwaad en bedreigde een 26-jarige beveiligingsmedewerker en greep hem bij de keel. De verdachte is door de politie meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Man vernielt deur
In de Vinkenstraat in Groningen heeft de politie gisteravond een 23-jarige man uit de Stad aangehouden wegens vernieling. De man vernielde na een ruzie de deur van de woning van zijn 46-jarige ex-vriendin. Bij de komst van de politie was de man aanvankelijk verdwenen maar kwam juist toen de agenten hun weg wilden vervolgen weer de straat in. Daarop is hij aangehouden. De man is ingesloten.
Brand in schuurtje
Een motoragent van de politie ontdekte gisteravond een brand in een schuurtje achter woningen aan de Verlengde Visserstraat in Groningen. De agent zag tijdens de surveillance rook opstijgen achter een woning en toen hij poolshoogte ging nemen trof hij een brand aan in een schuurtje. Een hoeveelheid papier bleek in brand te staan en korte tijd later brandde de gehele schuur. De brandweer bluste de brand en had het vuur snel onder controle. De brand bleef beperkt tot de schuur. Tijdens de brand is de Verlengde Visserstraat tussen de Visserbrug en de Westersingel een uur voor het verkeer afgesloten geweest. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Vrouw gewond na val met fiets
Doordat het voorwiel van haar fiets plotseling uit de voorvork brak kwam een 23-jarige vrouw uit Groningen gisteravond te vallen op het Akerkhof in Groningen. Ze liep aangezichtsletsel op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht.
Vlam in de pan
Vlam in de pan was er de oorzaak van dat gistermiddag brand ontstond in de keuken van een woning aan de Grote Beerstraat in Groningen. De 79-jarige bewoonster, die stond te koken, liep geen letsel op. De brandweer bluste de brand. De keuken brandde volledig uit.
Fietssurveillances
Tijdens fietspatrouilles in de Groninger binnenstad heeft de politie gisteravond 28 mensen bekeurd. Vier automobilisten en elf fietsers kregen boetes voor het negeren van diverse inrijverboden. Drie andere fietsers kregen boetes voor het fietsen over het trottoir. Acht automobilisten werd bekeurd voor een parkeerovertreding terwijl weer andere automobilist een proces-verbaal opliep omdat hij geen onbelemmerde doorgang verleende aan voetgangers op een voetgangersoversteekplaats. In de Hoek straat arresteerde de fietsende politiemensen een 26-jarige man uit Groningen. Hij verkocht soft- en harddrugs Bij zijn aanhouding zag de man kans om de harddrugs in te slikken. Verder bleek bij in het bezit te zijn van ruim 40 gram softdrugs. De man verzette zich bij de aanhouding en moest geboeid naar het bureau worden gebracht. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het handelen in drugs. De softdrugs zijn in beslag genomen.

Controle afvaltransporten
De politie heeft donderdag en vrijdag in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie, de Koninklijke Marechaussee, de Douane, de provincie Groningen en Regiopolitie Drenthe controles uitgevoerd op afvaltransporten. Er werden diverse mobiele controles gehouden op de rijkswegen A7 Oost en West, de A28, de N33 en de N34. In totaal werden 137 vrachtwagens aan een controle onderworden. Vijftien daarvan vervoerden afvalstoffen. Tijdens de controle zijn 19 processen-verbaal opgemaakt. Acht daarvan hadden te maken met overschrijding van rij- en rusttijden. Acht chauffeurs moesten hun wagens tijdelijk stil zetten omdat zij niet voldoende rust hadden genomen. Twee chauffeurs kregen een boete omdat zijn geen werkgeversverklaring konden tonen. Twee chauffeurs van koelwagens werden bekeurd omdat zij niet de benodigde documenten behorende bij de koelinstallaties konden overleggen. Twee andere vrachtwagenchauffeurs bleken niet in het bezit van een eurovignet terwijl weer twee anderen niet in het bezit waren van het verplichte chauffeursdiploma. Een Belgische transportondernemer kreeg een boete van 500 gulden omdat hij zonder de vereiste papieren loodslib vervoerde en er werd tevens proces-verbaal opgemaakt tegen een chauffeur voor een ondeugdelijke snelheidsbegrenzer. Eén transporteur kreeg een boete voor het zonder de juiste documenten vervoeren van mest. Een drietal chauffeurs kreeg een waarschuwing voor het niet op de juiste manier vervoeren van gevaarlijke stoffen.
Bestuurders onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vannacht op de Gorechtkade in Groningen een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man negeerde op de Rademarkt een stopteken van een politieauto. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging waarbij de man nogmaals stoptekens van de politie negeerde zette hij zijn auto aan de kant op de Gorechtkade. Daar werd hij aangehouden. Hij bleek te veel drank op te hebben. Bij de ademanalyse werd 1.7 promille gemeten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij is na verhoor en het opmaken van proces-verbaal voor rijden onder invloed en het negeren van een stopteken heengezonden. Er is hem een dagvaarding uitgereikt. Zijn auto is door de politie vastgehouden. Op de Rijksweg hield de politie gisteravond een 46-jarige man uit Groningen aan. Ook hij had te veel gedronken. De man weigerde aanvankelijk mee te gaan en moest met behulp van een tweede patrouille worden overgebracht naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.2 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor met een rijverbod van zes uur en een dagvaarding heengezonden.

Bureau Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...