Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 8-04-2000
Persberichten politie Groningen (regio) Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midde
Zaterdag 8 april 2000

Holwierde: Bromfietser gewond
Een 43-jarige bromfietser uit Delfzijl is vannacht gewond geraakt aan de Hoofdweg in Holwierde. De man reed op onverklaarbare wijze met zijn brommer tegen de stoeprand en kwam te vallen. Hij liep rugletsel op en is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.

Ten Boer: Bedreiging
In het asielzoekerscentrum aan de Nijverheidsweg in Ten Boer heeft de politie gisteravond een 29-jarige man uit Sri Lanka aangehouden. De man eiste de komst van een arts in verband met afkickverschijnselen. Daarvoor waren hem echter al medicijnen verstrekt die de man weigerde in te nemen. Toen een AZC-medewerker hem daarmee confronteerde werd de man boos en dreigde zelfmoord te plegen. Bij een poging van de medewerker de man te kalmeren trok deze een mes en bedreigde daarmee de medewerker. Daarop waarschuwde het AZC de politie. De verdachte is meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het mes is door de politie in beslag genomen.

Appingedam: Vernieling autos
De politie heeft gisteravond in de Wijkstraat in Appingedam een 23-jarige man uit die plaats aangehouden wegens vernieling. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, schopte ter hoogte van de kermis samen met een andere man tegen voorbijrijdende autos aan. Hij werd daarbij betrapt door medewerkers van een horecagelegenheid die de man overmeesterden en aan de politie overdroegen. De man is meegenomen en ingesloten. Twee automobilisten hebben aanzienlijke schade aan hun wagens bij de politie gemeld. De tweede verdachte wist te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.
Loppersum/Ten Boer: Snelheidscontroles
Op de Rijksweg in Ten Boer en op de Wijmersweg in Loppersum heeft de politie gisteren snelheidscontroles gehouden In totaal werd daarbij van 920 voertuigen de snelheid gemeten. Op beide plaatsen mag 50 km per uur worden gereden. In Ten Boer liepen 90 bestuurders een bekeuring op; in Loppersum 57. De hoogst gemeten snelheden bedroegen 83km (Ten Boer) en 80 km (Loppersum).

Veendam: Bestuurder onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie gisteravond op de Julianalaan in Veendam een 50-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man die al eerder is bekeurd voor rijden onder invloed, bleek bij een controle opnieuw te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd 1.5 promille alcohol gemeten. Met een rijverbod van 7 uur en een dagvaarding is de man na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.
Oldekerk: Gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Eekebuursterweg in Oldekerk is gistermiddag een 50-jarige vrouw uit Niekerk gewond geraakt. De vrouw reed op de fiets in de richting van Grootegast en werd van achteren aangereden door een auto bestuurd door een 41-jarige man uit Noordhorn. Die was met zijn auto onderweg naar een garage in verband met een defect aan de hydraulische veerinrichting van de auto. Omdat een voor hem rijdende auto remde moest ook de automobilist uit Noordhorn remmen. Vermoedelijk door het defecte veersysteem werkten ook de remmen van de auto niet. Een poging de fietsster te ontwijken mislukte. De vrouw kwam onder de auto terecht en kon met behulp van omwonenden onder het voertuig worden weggehaald. Ze is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Leek: Automobilist onder invloed
Bij een routinecontrole op de Midwolderweg in Leek heeft de politie vannacht een 39-jarige man uit Nietap aangehouden. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees 1.2 promille uit. Na verhoor is de man heengezonden. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en er werd hem een dagvaarding uitgereikt.
Ter Apel: Bromfietser gewond bij verkeersongeval Bij een verkeersongeval op de Veenweg in Ter Apel is vanmorgen een 17-jarige jongen uit Sellingen gewond geraakt. De jongen kwam door nog onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht en botste frontaal op een hem tegemoetkomende vrachtauto (gegevens bestuurder nog niet bekend). De bromfietser kwam te vallen en is met arm- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn brommer raakte zwaar beschadigd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Bureau Communicatie: 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie