Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agnes Kant: `Stop aantrekken Surinaamse verpleegkundigen'

Datum nieuwsfeit: 08-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij


Agnes Kant: `Stop aantrekken Surinaamse verpleegkundigen'


08-04-2000 SP-Kamerlid Agnes Kant gaat minister Borst van Volksgezondheid vragen maatregelen te nemen om het aantrekken van verpleegkundigen uit Suriname te stoppen.
Tijdens het vragenuur afgelopen dinsdag antwoordde minister Borst nog op vragen van Kant dat het ethisch niet verantwoord is verpleegkundigen aan te trekken uit landen waar deze hard nodig zijn voor de lokale zorg. Maar nu (volgens NOVA, 7 april 2000) zegt ze niets te kunnen doen aan de werving van Surinaamse personeel. `Het wegkapen van verpleegkundigen die in dit arme land met pijn en moeite en veel geld goed zijn opgeleid, is ongehoord en moet gestopt worden,' aldus Kant.
Daarnaast moet volgens het SP-Kamerlid in Nederland alles op alles gezet worden om de afgehaakte 73.000 gediplomeerde verpleegkundigen weer terug te winnen voor de zorg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie